in , ,

Földesi: Gyűlik a pohárban a sok-sok csepp

Földesi Zoltán

Az elmúlt időszak országos belpolitikai kérdéseiről, az MSZP álláspontjáról és a helyi ügyekről is szólt Földesi Zoltán. Az MSZP helyi elnöke április 28-i sajtótájékoztatóját a tapolcai időközi választás értékesével indította, ahol megalakulása óta először nyert a Jobbik.

– Mára világossá vált, hogy az „cukiság” kampány, amit az elmúlt időszakban látványosan felépített Jobbik vezérkara, amivel egy családbarát, európai arcát mutatja a párt és próbálja eltakarni a masírozós, gárdistás képét, eredményes volt – hangsúlyozta Földesi.

A kormánypártról szólva elmondta, a FIDESZ mára elvesztette minden realitásérzékét. Folyamatos útkeresés érzékelhető, amelynek egyik jele, hogy a miniszterelnök folyamatosan járja az országot és mindenütt megígéri, hogy 2018-ra minden megyeszékhelyre négysávos út vezet. Bízik benne, hogy Orbán Viktor legalább ezt az ígéretét betartja, mert a térség jövője múlik rajta.

Nemzetközi viszonylatban jól kirajzolódik, hogy a miniszterelnököt kiközösítette a nyugati világ, a legtöbb országtól elszigetelődött. Az elégedetlenek bázisán pedig felnőhet a Jobbik, aki komoly veszélyt jelenthet a 2018-as választásokon.

Ellenérzését fejezte ki a most induló nemzeti konzultációval kapcsolatban is, amelyben a bevándorlással és a terrorizmussal kapcsolatban kérik ki a lakosság véleményét.

– Olyan kérdések vannak benne, amelyre nem lehet nemleges választ adni – húzta alá.

Ahogy elhangzott, becslések szerint a projekt 960 millió Ft-jába kerül az adófizetőknek, célja pedig, hogy Orbán Viktor a visszaküldött papírok alapján menjen szembe ismét az EU-val.

A tarthatatlan helyzet további jele, hogy a kormánypárti oligarchák most a Nemzeti Parkokra szeretnék rátenni a kezüket. Az egyre szélesedő korrupciót már az EU is megelégelte, és befagyasztotta 700 milliárd Ft kifizetését.

Az MSZP két javaslattal állt elő az országos helyzetet érintően. Szeretnék elérni, hogy az önkormányzatok működőképessége miatt a gépjárműadó visszakerüljön a településekhez, ill. hogy kártérítést kapjanak a brókerbotrányok károsultjai.

A helyi ügyekről szólva az elismerés hangján beszélt a Dankó Béla országgyűlési képviselő által szervezett fórumról, ahol a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Programról (GINOP) kaphattak részletes tájékoztatást az érintettek.

A legutóbbi testületi ülés kapcsán elmondta, elfogadták a település gazdaságfejlesztési programját, amely 2019-ig határozza meg a fejlesztés alapelveit. Kitért a Szarvasi Polgárőr Egyesület beszámolójára is. Hangsúlyozta, nagyra tartja azt az áldozatos munkát, amelynek során 60-70 ember, több száz óra önkéntes munkát végez a civil lakosság megsegítéséért.

Szólt Petőfi utca 12. számú ingatlan megvásárlásáról, amely a jövőben a közbiztonság házaként működtetnek. Üdvözölte Gémes Tibor városigazgató kinevezését is, aki a KOMÉP, a gyógyfürdő és a napközis konyha munkáját koordinálja.

Zárásul felhívta a figyelmet, kéthetente továbbra is várja fogadóóráin a város lakosságát, ahol meghallgatja a problémákat, és megpróbál tényleges segítséget nyújtani a kérdéses ügyekben.

Vélemény, hozzászólás?

Szárnyalt a Hunyadi az új pályán

Testületi: Beszámolók, többségében pozitív mérleggel