in ,

Az egyenlőség jegyében

A hölgyek után a férfiak kerültek középpontba május 15-én, a Szarvasi Aranykor Nyugdíjas Egyesület háza táján. Ivó napjához közeledve immár hagyomány, hogy ilyenkor a létszám tekintetében meglehetős hátránnyal küszködő urakra irányul a figyelem.

– Az év napjai közül összesen négy van, amelyet fehér asztalnál köszöntünk. Ma is összesen százhetvenöten üljük körbe az asztalokat, ami kifejezi, hogy egyfajta nagy családként tartunk össze, és szeretünk együtt lenni. A szépkorúak köztudottan minden alkalmat megragadnak a közös ünneplésre: legyen ez családi vagy közösségi rendezvény, esetleg városi esemény, ahol mindig előszeretettel jelenünk meg. Ma a férfiakat köszöntjük, akik közül nyolcvanötöt üdvözölhetünk sorainkban – kezdte köszöntőjét Tusjak János elnök.

Hozzátette, szeretné, ha a nyugdíjasok példakánt szolgálnának a jövő nemzedéke számára is, hogyan kell összekapaszkodva, egymást segítve egy szoros közösséget alkotni. Beszédében számba vette az idei év tartalmas programkínálatát, amelyek száma ezúttal is meghaladja az ötvenet. Köztük több bel-és külföldi utazásra nyílik lehetőség, de ellátogatnak a térség kínálta programokra is.

Hodálik Pál és Földesi Zoltán abban egyetértettek, hogy mindketten örömmel vesznek részt a nyugdíjas egyesület programjain, ahol mindig mosolygós arcokkal és jókedvvel találkoznak. A település alpolgármestere beszédében humoros oldaláról ragadta meg a napot, olyannyira, hogy az esemény gyökereinek elemzése után egy viccet is elsütött a közönségnek. A város főtanácsnoka gratulált az egyesületi munkához, és további sok, együtt töltött percet kívánt a tagságnak.

A hölgyek meglepetése ezúttal sem maradhatott el. Frankó Zsuzsanna egy vicces írással mutatott görbe tükröt az erősebbik nemnek, amelyet hibái ellenére sem lehet nem szeretni.

Gyurcsik János felszólalásában kötelességének érezte megemlékezni a közelmúltban elhunyt tagtársakról, akiknek a neveit – az éves programrend alapján – a februári beszámoló taggyűlésen, kollektív módon idézik fel.

A zenés összejövetel közös estebéddel, tombolával és éjfélig tartó mulatsággal zárult.

Vélemény, hozzászólás?

Klimaj lábában volt a behozhatatlan előny

A 19. tanévet is kiállítással zárták a chovános képzőművészek