in , ,

Klimaj lábában volt a behozhatatlan előny

Klimaj Zoltán

Klimaj Zoltán négy góllal fejezte be a Szarvasi FC Méhkerék ellen vívott mérkőzését. Ez így túl simának tűnik, de egyáltalán nem volt az. 1–1-nél az öltözőbe küldte Ruzsa Lászlót Barta Tibor játékvezető, és egyúttal büntetőt is ítélt a hazaiak javára, amit Klimaj értékesített is. Ennek ellenére Méhkerék nem zuhant magába, sőt…

Egy tizenhatoson belüli szabálytalanság után – bármennyire nem akarta elvenni a vendégek kedvét a játéktól – Barta játékvezető kénytelen volt ismét a Patka kapus előtti pontra mutatni. A labda mögé ismét kedves ismerőse, Klimaj állt, aki ezt az ajándékot sem hagyta veszni és berúgta harmadik gólját. A méhkerékiek ettől sem zuhantak össze. A játék képéből egyáltalán nem jött le, hogy a vendégek emberhátrányban lennének, sőt, a 80. percre összehoztak egy újabb gólt, ezzel 3–2-re módosították az eredményt.

Barta játékvezető a 90. percben bemutatta, hogy három percet hosszabbít. Ez pont elég volt annyira, hogy Nagy Szabolcs Dávid a labdával az alapvonalig vágtázzon, beadja az érkező Klimajnak, aki másodszor nem hagyta ki ugyanazt a szituációt és beállította a 4–2-es végeredményt.

Hozzá kell tenni, hogy bár a négyből kettő büntető volt, de állhatna most a hatos szám is a csapatkapitány neve mellett, mert két olyan helyzetet is kihagyott, amiért nagy kár volt. Az elsőt az első félidő végén, amikor egy a félpálya környékén kapott egy jó labdát, és amíg a méhkeréki védelem a lestaktikájuk gyenge pontjait elemezte, kapura tört. Sajnos Patka György jól zárta a szöget, és elcsípte Klimaj labdáját, de így is szépségdíjas akció volt. Az utolsó gólt a második félidő közepetáján már elpróbálták, csak akkor Moldván Krisztián ment az alapvonalig és adta be középre, ahol Klimaj érkezett, de sajnos ha centikkel is, de mellé bombázta. Azért az a hatos történelmet írt volna, de az hozzá tartozik, hogy nézhetett volna sokkal rosszabbul is a végeredmény.

A 27. forduló után, hárommal a vége előtt, az üldözőboly által behozhatatlanul (10 pont előnnyel) a Szarvas FC pontjait tekintve a dobogó harmadik fokán szorong a füzesgyarmatiakkal és a szabadkígyósiakkal. A következő két fordulót Jaminában, ill. Kondoroson játssza a Szarvasi FC, majd június 6-án Mezőkovácsháza ellen hazai pályán zárja a bajnokságot.

Szarvasi FC – Méhkeréki SE 4–2 (2–1)

Szarvasi FC: Kiri Mihály, Kovács Sándor, Kukovecz Dániel, Szikora Milán, Filyó Tamás, Moldván Krisztián, Rafaj Roland (77’ Medvegy György), Zima Dániel, Nagy Szabolcs Dávid, Klimaj Zoltán, Zsíros Péter

Cserék: Petrovics Zsolt, Enabulele Stanley Esemuede, Bogdán Péter, Stibán Richárd

Kispad: Rétes Pál vezetőedző, Rohony Gábor technikai vezető, Pribelszki Pál gyúró

Vélemény, hozzászólás?

Harmincegy gyermek étkezhet térítésmentesen Csabacsűdön

Az egyenlőség jegyében