in , ,

Első alkalommal rendeztek gyermeknapot az Állatparkban

Programok tömege zajlik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság háza táján. Szombat délelőtt ezúttal a gyerekeket és a családokat várták a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark munkatársai.

– Első gyermeknapunk a mai – mondta Lestyan-Goda Judit. – Próbáltuk megszólítani a családokat, mert a legutóbbi fejlesztésekkel együtt a családoknak szóló szolgáltatást tudunk nyújtani. Reméljük, tetszik nekik és kijönnek! – tette hozzá az Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztály vezetője.

A családok pedig kijöttek. A nemzeti park munkatársai programok sorát állították nekik össze. Réhelyből átjöttek a húsvéti állatok, amiket simogatni lehetett, de akiben több volt az energia, ugrálóvárazhatott. Az Állatpark lakóinak mintájára arcfestést kérhettek, ill. a Szárnyaló lovastanya póniján lovagolni lehetett. Egy kérdőívet is összeállítottak a vendéglátók, aminek a kitöltése után mindenki ajándékot kapott.

– Az állatparkban összeállítottunk a családoknak egy kérdőívet. Volt öt kérdés az állatokkal, állatkölykökkel, életükkel kapcsolatban. Ha végigmentek az Állatpark ösvényén, akkor ezekre tudtak válaszolni. Mi, a nemzeti park munkatársai kijavítottuk és garantált nyereményt kaptak, pl. állatparkos matricát, kitűzőt, hűtőmágnest, nyakban hordható akasztót – árulta el Lestyan-Goda Judit a feladatokról.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark természetesen nem csak ilyen kivételes alkalmakkor várja a családokat. Az iskola végétől, június közepétől minden nap, hosszított nyitva tartással fogadják a látogatókat egészen augusztus végétől. Az érdeklődők a http://www.kmnp.hu/uj-korosvolgyi-allatpark címen találják az aktuális információkat.

Vélemény, hozzászólás?

Színháztörténelmet írt a Cervinus Teátrum

Senki madara: Ha madarat szeretsz, égbolt legyél, ne kalitka