in ,

Kényelmesebb lesz a Vízi Színház nézőtere

Szerelési munkálatok folytak a hétvégén, ill. folynak még ma délelőtt is a Vízi Színház nézőterén. A 2015-ös nyári idényt már kényelmes székekből nézhetik végig a látogatók, ugyanis az eddig megszokott falapokra kényelmes műanyagszékeket szerelnek a Tribün Kft. munkatársai.

– 2011-ben, amikor a Vízi Színház elkészült, már akkor tudtuk, hogy a hátat, a derekat megtámasztó műanyag székekre lenne szükség – mondta Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója, miközben a nézőtéren történő változást szemléli.

Akkor azonban a város főépítésze úgy gondolta, hogy a támlás székekkel elvesztené amfiteátrum jellegét a Körös felől nézve, ezért maradt akkor az ülőlapos kivitel. Azt is tudták, hogy a lapok 4-5 évad alatt tönkremennek. Ezeket alapként felhasználva most támlás székek mellett döntött a képviselő-testület. A döntés mellé pénzt is, 5.225.000 forintot adtak a Cervinus Teátrumnak, mint kivitelezőnek támogatásként.

A közbeszerzés szabályait betartva elindították az eljárást, amit a Tribün Kft. nyert meg. A cég neve nem ismeretlen Szarvason, hiszen a 2005-ös lovasnapokon is szolgáltattak már, ill. a korábbi víziszínpadhoz is tőlük bérelték a székeket.

– Szerintem az egyik legkényelmesebb szék lett kiválasztva, aminek viszonylag magas a háttámlája, szélesebb az ülőlapja, és az alapként felhasznált falapok oldaltávolsága is megfelelő – árulta el Ambrus Olivér, a Tribün Kft. ügyvezetője. – Ezzel körülbelül 5 centivel az ülőszintnek is megemelkedett a magassága, ami által szerintem kényelmesebb lesz, mert az eredeti szint szerintem kicsit alacsony volt. Így a comb is vízszintesen lesz az előadás közben, és a nézőknek nem a feneke lesz terhelve, hanem felfekszik az egész comb.

A székeket Olaszországban gyártatták le, amihez egy színskála alapján választották ki a végleges árnyalatot. A kész ülőalkalmatosságok így szinte beleolvadnak a lépcsős betonszerkezetbe.

Az UV-adalékolt anyag fokozottan ellenáll az időjárás viszontagságainak. Erre szükség is lesz, mert ezek a székek télen-nyáron kint lesznek. Csasztvan András bízik abban, hogy az idő lesz a székek legnagyobb ellenfele, nem pedig az előadásokon kívüli, nem üzemeltetés szerinti használat, mert szeretnék továbbra is nyitva tartani a színházat.

Vélemény, hozzászólás?

Cseréptörést vállaltak

Megnyílt Váli Dezső soron kívüli kiállítása