in , ,

Szent Iván éjjele a parkban

A múzeumok éjszakája apropójából szombaton este nyolc órától várták a látogatókat a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark munkatársai.

– Egy előadással kezdődik a programunk, ami a fényszennyezésről szól. Ezt követően többféle programon lehet részt venni. Természetesen az állandó kiállításainkat, ill. az állatparkot is megtekinthetik a látogatók. Amatőr csillagászok is várják az eziránt érdeklődőket. Nagy teljesítményű távcsövekkel fogunk csillagászkodni, kémleljük az eget és figyeljük az esetleges jelenségeket. Amíg erre várunk, addig is nemzeti parki termékek kóstolására van lehetőség, illetve csillagokról szóló filmvetítésre hívjuk a látogatókat – mondta Körömi Krisztina, a nemzeti park munkatársa.

Az érdekesnek ígérkező programba a természet beleszólt, de a felhők résein azért lehetett csillagokat látni. A legrövidebb éjszakán a Körösvölgyi Látogatóközpontba látogató családok cserébe megkóstolhatták a Kis-Sárrétről származó, nősziromból, ligeti zsályából, harmatfűből és vátyoni vadvirágból gyűjtött mézeket, valamint szintén a park területén tenyésztett szürkemarhából Békésszentandráson készült csípős és csemege snacket és páros csemege kolbászt. Sajnos a szarvasi Túzok sörrel csak optikailag lehetett kapcsolatba kerülni.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark csatlakozik az augusztus 28-án rendezendő állatkertek éjszakája programsorozathoz, amire szintén sötétedés után is várják majd a családokat, látogatókat a park munkatársai.

Vélemény, hozzászólás?

Irma néniért égtek a gyertyák

Földesi: Ne legyen a városban diszkrimináció és szegregáció