in ,

13 év után távozik a Körös Televízió arca

Gombár Hajni

A Körös Televízió alapítása óta képernyőn volt Gombár Hajnalka. Nem ismerte a hétvége, az ünnepnap vagy az esti pihenés fogalmát, ha esemény volt, sohasem hiányozhatott. Munkájára mégsem teherként vagy kötelességként tekintett, egyszerűen szeretett televíziózni.

– Nálam a média világa már korábban belopta magát az életembe – idézte fel a kezdeteket. 1994-ben indult el országszerte a helyi rádiózás, amibe én is bekapcsolódtam. Később, 2002-ben létrejött a helyi televízió, ahová szinte egyesen út vezetett a megszerzett tapasztalatokat követően. Eleinte szinte mindent autodidakta módon sajátítottam el, ez igaz volt a tévézésre is, bár ez utóbbi jóval komplexebb, összetettebb feladatnak bizonyult.

Véleménye szerint a jó riporter legfontosabb ismérvei, hogy nyitott, érdeklődő és felkészült legyen, odafigyeljen az interjúalanyra, ill. ne csupán a helyi ügyekre, hanem az országos közéletre is legyen rálátása.

A témákat azonban az élet hozza, így némelyet közülük kellemes kötelességként, másokat szakmai kihívásként élte meg. Legtesthezállóbbnak a kulturális, közéleti eseményeket érezte, míg azt is elismerte, a sport sohasem tartozott a kedvencei közé.

– Sok mindenkire emlékszem szívesen, legyen az illető helyi, vagy olyan, akit szakmája miatt sodort Szarvasra az élet. Ez utóbbi igaz pl. Eszenyi Enikőre, aki a Vízi Színházban lépett fel. Tőle riporterként nagyon tartottam, és kellemesen csalódtam. Nagyon kedves, közvetlen volt. Persze ennek az ellenkezőjét is tapasztaltam néhány esetben. Akadt olyan politikus, akiről úgy hittem, hogy könnyű lesz velük interjút készíteni, de meggyűlt velük a dolgom. Ilyenkor csak az segít, ha az ember alaposan felkészült, ez átsegíti a legnehezebb szituáción is.

Gombár Hajnalkát június 29-én kollegái és barátai búcsúztatták a Körös Televíziónál. Az ürügy ezúttal is egy kreált interjú volt, így az ünnepeltet igazi meglepetésként érte az irodában sorakozó torta és az ajándék.

– A televízió vezetőjeként számomra a legfontosabb a munkához való hozzáállás volt, ill. a szakmai hozzáértés, Hajni pedig mindkét esetben maximálisan eleget tett az elvárásoknak –értékeli Sipos Zoltán tulajdonos a hosszú évek alatt végzett munkát. Részben örülök a döntésének, mert remélhetőleg így a jövője és a boldogulása biztosított lesz, magánemberként azonban rendkívül sajnálom.

Gombár Hajnalka tehát július 1-től végleg elköszön a mikrofontól. Az élet Kecskemétre, egy egészen új munkakörbe szólítja, amely távol esik a média világától.

– Már most hiányzik a mikrofon. De igyekszem előretekinteni, egyelőre azt tudom, hogy sok tanulás és egy teljesen új élet vár rám – búcsúzott elérzékenyülve a szarvasi nézőktől.

Vélemény, hozzászólás?

Kilencvenhárom éves néni nyerte az első Xbox bajnokságot

Zalán Tibor drámája Janus Pannoniusról