in , , ,

Szarvason maradt a kupa a Cziglédszky Sámuel-emléktornán

Idén a Szarvasi FC labdarúgócsapata volt a házigazdája a felkészülést szolgáló hagyományos nyári Cziglédszky Sámuel-emléktornának. A Szarvasi LSZK megszűnését követően, szombaton ténylegesen is az a három klub tisztelgett az egykori kiváló testnevelő és labdarúgóedző emléke előtt, ahol a sportember trénerként dolgozott gazdag pályafutása során.

A torna keretében 45 perces, egy félidős körmérkőzést vívnak a csapatok. Kezdésnek a megye I. osztályban érdekelt házigazdák 2–2-es döntetlent értek el, a két-három alkalmi játékossal megerősített, frissen beugró kardosiakkal szemben. A folytatásban a szarvasi alakulat magabiztos, négygólos különbséggel verte a leginkább idény eleji játékot nyújtó Békésszentandrást. Mivel zárásként a kiválóan küzdő harmadik vonalbeli gárda is lelépte a Hunyadit, így a kardosiak és a vendéglátók között a jobb gólkülönbség döntötte el a vándorserleg sorsát.

Az eredményhirdetést már a közös ebéd helyszínén, a Korona Étteremben tartották, ahol a névadó özvegye, Manyi néni, és unokái, Samu, illetve Barnabás is részt vett, sőt a díjkiosztásban aktív szerepet vállalt.

Mivel a gólkirályi címen két játékos osztozott, ezért azt az ifjabb játékosnak, tusjak Gábornak adták, a legjobb játékost megillető elismerést pedig Klimaj Zoltán vehette át. A legjobb kapusnak a kardosi Wéber Csaba bizonyult, míg a legsportszerűbb csapat a Békésszentandrás lett.

Eredmények: Szarvasi FC–Kardos-Örménykút KSK 2–2, gól: Szín, Bakró (11-esből), ill. Tusjak (11-esből), Sindel. Békésszentandrási HMSE–Szarvasi FC 0–4, gól: Klimaj 3, Nagy Sz. D. Kardos-Örménykút KSK–Békésszentandrási HMSE 4–1, gól: Lós (11-esből), ill. Tusjak 2, Sindel, Szeljak.

Végeredmény: 1. Szarvasi FC 4 pont (6–2), 2. Kardos-Örménykút KSK 4 (6–3), 3. Békésszentandrási HMSE 1.

Különdíjasok. Gólkirály: Tusjak Gábor (Kardos-Örménykút). Legjobb mezőnyjátékos: Klimaj Zoltán (Szarvasi FC). Legjobb kapus: Wéber Csaba (Kardos-Örménykút KSK). Legsportszerűbb csapat: Békésszentandrási HMSE.

Vélemény, hozzászólás?

2in1: Cirkusz és művészet

A béke, a barátság és a vidámság jegyében telt XVIII. Aratónap Ezüstszőlőben