in , ,

28 év után ültek össze, ezüsttel térhettek haza

A Molnárné Krajcsovicz Magdolna - dr. Hanyecz Katalin - Vrbovszki Mária - Oláh Szilvia női K4-es női egység

28 év után ült össze a Molnárné Krajcsovicz Magdolna – dr. Hanyecz Katalin – Vrbovszki Mária – Oláh Szilvia női K4-es női egység, hogy részt vegyen a hétvégén, Szolnokon megrendezett kajak-kenu Masters Magyar Bajnokságon. Nem volt egyszerű összehozni a három évtizeddel ezelőtti négyest, mert Bátor György akkori versenyzői közül Vrbovszki Marcsi Ausztráliában, Melbourne-ben él. Mindannyian 18 éves korukig kajakoztak, aztán mindenki a továbbtanulásával volt elfoglalva, majd családot alapítottak, de a barátság megmaradt négyük között. 1987-ben versenyeztek utoljára. Mindenféle versenyről mindenféle érmük van. Érdekesség, hogy a versenyengedélyük ma is mindannyiuk lánykori nevére szól. Emlékeik szerint a legjobb közös eredményük egy magyar bajnoki ezüst volt.

– Minden évben összeültünk egy evezésre a buli és a nosztalgia kedvéért – árult el részleteket a verseny előzményeiről Magdi. – Tavaly megbeszéltük, hogy az idén elindulunk a mastersen. Marcsi minden évben hazajön 1-2 hónapra, az idén úgy időzítette a repülőjegy vásárlását, hogy legyen időnk felkészülni.

Marcsi május közepén érkezett, amikor már vízre lehet szállni. A felkészülési időszakot egyes kajakokban kezdték, hogy visszatérjen a stabilitás érzete, majd a második felére már összeültek a négyesbe. Az egyesben is igyekeztek úgy időzíteni az evezéseket, hogy akkor is együtt legyenek. Mert a barátság az K1-ben is barátság.

A felkészülésnek egy ezüst lett az eredménye a hétvégi szolnoki versenyen K4 500 méteren. Bő hajónyira maradtak le a legfelsőbb fokról. A fényes kezdés után a négy hölgy elhatározta, hogy jövőre ismét elmennek, de akkor már eggyel feljebb szeretnének állni. Ehhez a két verseny közötti időszakban igyekeznek szinten tartani a formájukat, hogy jövőre magasabb alapról induljanak és Doxi vezényletével meg legyen az a két hajónyi, ami az idén kellett volna a biztos győzelemhez.

Oláh Szilvia, Molnárné Krajcsovicz Magdolna, Bátor György Doxi, dr. Hanyecz Katalin és Vrbovszki Mária
Oláh Szilvia, Molnárné Krajcsovicz Magdolna, Bátor György Doxi, dr. Hanyecz Katalin és Vrbovszki Mária

A négyes tagjainak sikerült továbbadni a víz és a kajakozás szeretetét a gyerekeiknek is. A kilenc utódból négy kajakozik, egy pedig most tanult meg evezni. Érdekesség, hogy Marcsi lánya Melbourne-ben egy magyar edzőnél lapátol.

Reméljük, hogy jövőre ugyanitt találkozunk velük, de már arannyal a nyakukban!

Vélemény, hozzászólás?

A vasutasok napja Mini Magyarországon

A Fejedelem Szarvason