in ,

A gyöngyfűzés volt a téma az idei kézimunka-szakkörön

42 szorgos női kézpár forgatta a tűt azon az augusztus végi szombaton, amikor a szarvasi Gobelin Hímző és Kézimunkaszakkör rendezte idei táborát egy augusztus végi hétvégén.
Az idén már negyedik alkalommal került sor a “A tű fokán is túl…” szlogenű kézimunka-találkozóra. A helyszín ezúttal is az egykori KISZ-üdülő volt, ahol kedvenc szabadidős elfoglaltságukat csodálatos természeti környezetben végezhették a hölgyek.

A korábbi tematikus táborokban megismert szalaghímzés, gyöngyhorgolás és csipkeverés, majd a sujtásékszerek után az idén a gyöngyfűzés titkaival ismerkedhettek meg a tábor résztvevői, akik a helyi egyesület tagjain kívül Újkígyósról Paksról, Tázlárról, Tiszaföldvárról és Szeghalomról érkeztek.

– Az idén a gyöngyfűzés a téma – árulta el Kuruczné Terike, a szarvasi Gobelin Hímző és Kézimunkaszakkör vezetője. – Egy karkötőt, egy nyakláncot, fülbevalót és gyűrűt készítünk. Kezdő és haladószintű feladatok vannak, így ki-ki képességei szerint végezheti a gyakorlatokat. A technika iránt érdeklődők teljesen nulláról is indulhatnak, tehát semmiféle alapképzettség nem szükséges. Ha nem is csinált eddig semmilyen komolyabb dolgot, akkor is minden további nélkül meg tudja csinálni. Most ott tartunk, hogy a medál már készen van. Ez az alapszint. A kezdő és a haladó szint inkább technikában különbözik. A kezdőknek egyszerűbb, a haladóknak bonyolultabb fűzési technikát adott gyakorlat vezetője.

Haladó szinten apróbb gyöngyök, bonyolultabb, finomabban kirajzolt motívumok szerepeltek a feladatok között. Másképp kell hurkolni, mások a gyöngyök egymáshoz történő kapcsolásának technikája.
Igaz, az idén a gyöngyfűzés volt a téma, de akiket ez a technika nem hatott meg, azokat is szeretettel várták a táborba, a lényeg az összetartozás érzésének ápolása volt.

Vélemény, hozzászólás?

Tanévnyitó a Vajdában

Jobbik: Az a dolgunk, hogy először a sajátjainkat védjük meg