in , ,

Jobbik: Az a dolgunk, hogy először a sajátjainkat védjük meg

A migrációval kapcsolatos álláspontját fejtette ki a Jobbik helyi szervezete szeptember 3-án tartott sajtótájékoztatóján. Véleményét Samu Tamás Gergő és Gajdos Attila a szerdai röszkei tüntetésen is kinyilvánította, ahol a párt vezetőivel együtt tiltakoztak a rebellis bevándorlás és a kormány „impotens” politikája ellen.

Ahogyan elhangzott, rendkívül tanulságos volt a látogatás, mert meg tudták tekinteni, hogyan működik, ill. nem működik a határzár. Figyelemmel kísérték a rendőri munkát, a menekültek elszállítását, és megfigyelték a sok-sok eltépett, földön heverő iratot is. Ezek alapján az ideérkezők többségének van rejtegetnivalója, és nehezen nyomon követhető a származásuk.

– A kormány elsődleges dolga, hogy megvédje a határokat, egyetlen bevándorlót se engedjen a zöldhatáron keresztül lépni. Ha valaki háború sújtotta területről érkezik, és nálunk szeretne menedékjogot kérni, tegye meg ezt a határőröknél. Magyar állampolgárokként az a dolgunk, hogy sajátjainkat védjük meg – nyomatékosította véleményét Samu Tamás Gergő.

Hozzátette, ennek érdekében a kerítés, fal építése megengedett, ezeknek azonban hatékonyan kell működniük. Erre számos jó példa van, ilyen Spanyolország, Izrael vagy az USA.

További problémát jelent a migráció hatására kialakuló bűnözési hullám, amelyben Szarvas is érintett volt. Az embercsempészek kihasználják a menekültek kiszolgáltatottságát, becsapják őket, az így szerzett hasznot pedig a feketegazdaságba forgatják vissza.

A tervezett menekülttáborokat illetően kérte a városvezetést, hogy tájékozódjon az ügyben, és ha kiderül, hogy 20-30 km-es körzetben kilátásba helyezik az építését, tegyenek meg mindent a meghiúsulásáért.

Gajdos Attila, hozzátette, „apokaliptikus állapotok” uralkodnak a határoknál, amire megoldást kell találni. Meglátása szerint nem jó irány a több százezer menekült letelepítése, a helyzetet ott kellene kezelni, ahol ez kialakult.

A legutóbbi testületi ülés kapcsán szólt a közvilágítás helyzetéről. Egy korábbi döntés alapján ugyanis energiatakarékos izzók kerültek kihelyezésre, amik nem megfelelően világítják meg a járdát. Átmeneti megoldást jelentene, hogy legproblémásabb területekre egy másik világítás is kikerül, hosszútávon azonban köti az önkormányzatot a pályázat fenntartási ideje.

– A kerítéskérdést a Kacsa-tónál nem tartom jó ötletnek, ami igaz a Petőfi utca tervezett egyirányúsítására is – hangoztatta ellenvéleményét több javaslattal kapcsolatban. A strand esetében megértem a szándékot, mert ott már volt károkozás, de az egész terület bekerítésének nem látom értelmét.

Legfőbb cél szerinte, hogy a város jól közlekedhető és élhető legyen, amit ezek a változások nem szolgálnak.

Vélemény, hozzászólás?

A gyöngyfűzés volt a téma az idei kézimunka-szakkörön

Nagykorú lett a Szilvanapok rendezvénysorozata