Connect with us

Szarvas

Ökrös Dani a gyerekpáva egyik táncosának kísérőzenekarában

Ökrös Dani

Tegnap este vetítették a Duna Televízióban a Fölszállott a páva nyolc területi válogatója közül a másodikat, amit még május 10-én forgattak Szarvason. Holnap megismétlik a Duna Worldön.

Két felnőtt pávaverseny után a köztévé elhatározta, hogy a Hagyományok Házával, mint országosan kiemelt koordináló intézettel, és egy, az egész Kárpát-medencére kiterjedő szakmai szervezettel, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesülettel közösen gyermekek számára is megrendezik a pávát. Ez utóbbinak tagja Csasztvan András, Juhász Attila és a Chován is.

A területi válogatók májusban kezdődtek népzene és néptánc kategóriában amikbe énekes szólisták, hangszeres szólisták, énekegyüttesek, zenekarok, hangszeregyüttesek, valamint táncos szólisták és néptáncegyüttesek nevezhettek. Elsöprő mértékű érdeklődés volt a versenyre, tudtuk meg Csasztvan Andrástól, aki a házigazda szerepe mellett a kezdetektől fogva ott bábáskodott az ügy mellett. A területi válogatókra kb. az egyharmadát hívták be, hogy kiválasszák azt a negyvennyolcat, amik a tévé képernyőjére kerülnek. Ezeknek Szekszárd után a második állomása Szarvas volt. A belföldi válogatók mellett Erdélyben a Mezőségen, Kárpátalján, és június 5-én Gyimesben, Gyimesközéplokon, ahová behozták a moldvai versenyzőket is.

Amellett, hogy a dél-alföldi területi válogatót Szarvason rendezték, és annak ellenére, hogy szarvasi nem indult a versenyzők között, mégis érdekes számunkra az esemény. Az egyik, hogy egy orosházi táncos, Nagy Laci mögött felfedezhetjük Ökrös Danit, akit eddig táncosként tartottunk számon, ám most a kísérőzenekarban brácsázik. Dani jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola másodéves hallgatója, emellett átjár Békéscsabára Rácz Gyula tanár úrhoz brácsát tanulni.

– Úgy alakult, hogy egy orosházi táncos, Nagy Laci, és a fia, aki szintén Nagy Laci, megkértek, hogy egy produkció erejéig kísérjük le őket. Egyszer Hódmezővásárhelyen zenéltünk, és megtetszett nekik ahogy játszunk, és megkérdezték, lenne-e kedvünk zenélni, mi meg lelkesen igent mondtunk – árulta el Dani, hogy került a színpadra.
Mivel a szarvasi táncos már 20 éves, így nem állhatott a deszkákra, de távlati céljai között eshetőlegesen ott szerepel, hogy egyszer majd ő is elindul a felnőtt páván. Páván, nem páván, Daniról egészen biztosan hallunk még.

Aki lemaradt volna a közvetítésről, megnézheti holnap, azaz 2015. szeptember 13-án, vasárnap, hajnali 4 órakor, ill. egy lényegesen barátibb időpontban, 11:15-kor az ismétlését a Duna Worldön.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect