in , ,

Az új elnök antréje: 10 milliós fejlesztés a vízitelepen

Új választott elnöke van a Szarvasi Kajak-Kenu Vízisport és Szabadidő Clubnak. Szűcs Mihály váltja Dobruczky Zsoltot, akik önkormányzati képviselőségével való összeférhetetlensége miatt volt kénytelen lemondani sok-sok éve betöltött tisztségéről. Elnökségét jó antrével kezdte az amúgy élete felét a vízitelepen töltő Szűcs Mihály, egyből egy tízmilliós beruházást mutathatott be a sajtónak.

A régóta betontorzóként álló motorcsónak-tároló kapott egy környezetbe, ill. a telep korábbi faházaihoz illő felépítményt. Az ország egyik legszebb vízitelepe kapott egy nem is annyira kicsi, fedett kiülőt, szaletlit a beszélgetésekhez, a klubélet erősítéséhez, ill. a meglevő csónakházak közötti “foghíjtelekre” építették, ahol nem a versenysportot kiszolgáló eszközöket, hajókat fogják tárolni.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség 10 milliós támogatásával valósult meg a hármas beruházás, aminek szarvasi volt a tervezője és szarvasi volt a kivitelezője is. Nagyon jól gazdálkodott az egyesület, mert összesen 10.269.089 forintot költöttek az összes beruházásra. Igyekeztek az álmaik azon részletét megvalósítani, ami belefér az MKKSZ által nyújtott támogatásba, hogy az egyéb bevételeiket a versenysport finanszírozására fordíthassák, ami folyamatosan hozza a gyümölcsét, elég ha csak Dombvári Bencére, Homonnai Lucára, vagy Kuli Pistire gondolunk.

Persze tervekből továbbra sincs hiány, hiszen régi, téglából álló kajakházat akarjak már régóta gatyába rázni, ami nem kis feladat lesz sem a pénzügyi háttér megteremtése, sem munka szempontjából. Már többször pályáztak rá, de eddig mindig elutasították.
– A következő, ami már több éve, legalább hat-hét éve lapostetős, nagyon régi csónaktároló. Ez az alap. Ezt még úgy építettük, hogy mi pucoltuk hozzá a bontott téglákat. Ennek maga a szerkezete is felülvizsgálandó, már beázik, szurokkal van kikenve a tető, tehát már nagyon idejét múlta. Erre próbálunk pályázni évről évre minden lehetséges turisztikai, illetve fejlesztési támogatásra, hogy ezt át tudjuk építeni – mondta Szűcs Mihály, aki egyúttal kijelentette, hogy ezt a tervüket továbbra sem adják fel.

Vélemény, hozzászólás?

Fókuszban a képviselők: Lázár Zsolt

Édes-szomorú búcsú a nyártól a víz felett