in ,

A jóakarat csendben jár, nem beszél, hanem cselekszik

Így gondolta ezt több mint száz szarvasi is, akik egy emberként fogtak össze az Emberöltő Alapítvány hívószavára. Január közepén jelent meg a felhívás az interneten, s ezzel egy időben elkülönített számlát is nyitott a szervezet. A közzétett néhány sorból kiderül, Precskó Sándor szarvasi tűzoltó és alig másfél éves kisfia daganatos betegséggel küzdenek. Az apuka táppénzes állományba került, az édesanya Szegedre költözött, hogy minden idejét gyermeke mellett tölthesse.

– Emlékszem, Vízkereszt volt, amikor dr. Deák Edit doktornőtől tudomást szereztünk erről a szomorú családi helyzetről. Összeültünk és elhatároztuk felajánljuk a segítségünket. Megkeresésünkre a nagymama és az apuka eljött hozzánk, s beleegyeztek a gyűjtés szigorú kereteibe, mi pedig a szociális munka minden eszközével és alázatával hozzáláttunk a munkához – idézte fel az elmúlt időszak történéseit Tóth Tamásné, az alapítvány elnöke. Három hét leforgása alatt 1,6 millió Ft gyűlt össze, amit az alapítvány átutalt a család elkülönített bankszámlájára. A segítők között akadt, aki ezer Ft-tal fejezte ki együttérzését, de olyan is, aki pénztárcájához mérten 200 ezer Ft-tal járult hozzá a nemes célhoz.

Ezzel párhuzamosan nagyszabású műanyagkupak-gyűjtési akció is kezdődött, melynek felvásárlási értéke ugyancsak a családot segíti. A Kossuth Lajos u. 56-58. szám alatt – a Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ székhelyén – folyamatosan várják a kupakokat. Ezekből is az eltelt rövid idő alatt több zsáknyi érkezett a segítő szándékú emberektől. (Szükség is van a nagyobb tételekre, mert egy kiló felvásárlási értéke 40-50 Ft, igaz ez karitatív cél esetén elérheti a 100 Ft-ot, de még így is kb. 500 ezer darab kupak ellenértéke 100 ezer Ft – szerk.)

Az Alapítvány jótékonysági estet szervez február 19-én, melyhez az Árpád szálló díszterme biztosítja a helyszínt. A közreműködést olyan neves előadóművészek, mint Kökény Attila, Bereczki Zoltán, Singh Viki és Pál Dénes vállalták, az est háziasszonya pedig a szarvasi származású tévés személyiség, Novodomszky Éva lesz. Aki segíteni szeretne, 5000 Ft-ért vásárolhat belépőjegyet, és lehetőség van támogató jegyek vásárlására is, melynek teljes bevétele a család elkülönített számlájára kerül.

Nagyon fontos, hogy a gyűjtés ne szakadjon meg a rendezvényig. A felajánlásokat tehát az Emberöltő Alapítvány számlájára továbbra is várják. A számlaszám a következő: Kereskedelmi és Hitelbank 10408131-49565153-55491062. A megjegyzésben kérik feltüntetni: ifj. Precskó Sándor családja.

Vélemény, hozzászólás?

Hagyományőrzés és karneváli hangulat a Gyakorlóban

Kortalan farsang baráti köri módra