in , ,

Fabó Csenge és Kuli István a 2015-ös év legjobbja

Kós Benedek, Grivalszki Tamás, Fabó Csenge, Dombi Lilla, Pribelszki Boglárka és Bátor György Doxi
Kós Benedek, Grivalszki Tamás, Fabó Csenge, Dombi Lilla, Pribelszki Boglárka és Bátor György Doxi

A Szarvas és Vidéke hetilap olvasói szerint 2015-ben egy aerobikos hölgy, illetve egy kajakos úr lett az év legjobb sportolója. A nőknél Fabó Csengére, a Lendület Sport- és Szabadidő Club kiválóságára érkezett a legtöbb voks, a férfiaknál pedig a Kajak-kenu Vízisport és Szabadidő Klub ifjúsági világbajnoka, Kuli István aratta le a babérokat.

Lapunk a városi sportklubok előzetes ajánlása szerint december utolsó hetében mutatta be azokat a sportolókat, akikre a január folyamán rendszeresen közzétett szelvények kitöltésével voksolni lehetett. Az értékelésnél három pont járt az első helyért, kettő a másodikért és egy a harmadikért. Ezek összesítése adta meg a végső eredményt.

A hölgyeknél az aerobikos, Fabó Csenge szoros versenyt vívott a kajakos Pribelszki Boglárkával, a harmadik helyezettet pedig szintén a gyengébb nem körében népszerű helyi sportág adta. A férfiaknál huzamosabb ideje a kajakosok birtokolják a „trónt”. Idén a portugáliai ifjúsági világbajnokságon K–1 200 méteren világbajnoki címet szerző kajakos, Kuli István végzett a képzeletbeli dobogó tetején, méghozzá két klubtársa, Kós Benedek, valamint a legutóbbi győztes, Grivalszki Tamás előtt.

Íme a végeredmények. Nők: 1. Fabó Csenge (aerobikos, edzője: Springel Mihályné) 392 helyezési pont, 2. Pribelszki Boglárka (kajakos) 373, 3. Dombi Lilla (aerobikos) 250. Szavazatot kapott még: Csasztvan Dorina (aerobikos), Himer Tünde (aerobikos), Keller Panka (kézilabdázó), Lustyik Rebeka (aerobikos), Majoros Flóra (kézilabdázó), Medvegy Dalma (sakkozó), Nagy Márta (úszó), Pekár Edina (sakkozó), Sebők Anett (sakkozó), Velky Anna (aerobikos).

Férfiak: 1. Kuli István (kajakos, edzője: Bátor György) 394, 2. Kós Benedek (kajakos) 357, 3. Grivalszki Tamás (kajakos) 216. Szavazatot kapott még: Ganyecz Zalán (úszó), Gubucz Gábor (úszó), Jónás Gábor (asztaliteniszező), Kiri Mihály (labdarúgó), Litauszki György (küzdősportoló), Magyar Martin (labdarúgó), Nagy Béla (asztaliteniszező), Szántosi Dávid (asztaliteniszező), Tálas Bendegúz (küzdősportoló), Zima Dániel (labdarúgó).

Az ünnepélyes eseményt Babák Mihály polgármester azzal kezdte, hogy átadta a Békéscsaba önkormányzata által alapított Békés megye legjobb utánpótláskorú sportolóinak járó díjat Bátor György edzőnek, aki Kuli Istvánt képviselte annak távollétében. A fiatal szarvasi kajakos jelenleg Spanyolországban melegvizi edzőtáborban van a felnőtt kerettel. A serleget 2006-ban Dombvári Bence kapta meg először (aki a hírek szerint szintén oda tart.)

Vélemény, hozzászólás?

Visszatértek a színpadra gyermekkorunk mesehősei

Kiszabadultak a lelkészek