in , ,

Ismét szoros meccsen győztük le az elekieket

Klimaj Zoltán
Klimaj Zoltán

Még mielőtt hosszú téli pihenője után útjára indult volna a labda, a két csapat tagjai és a játékvezetők összeálltak egy közös fotóra, amelynek az adta az aktualitását, amiért a klub a mérkőzés teljes bevételét játékosunk, Medvegy György (Rizsa) gyógykezelésének támogatására ajánlotta fel.

Több néző még a helyét kereste, mikor már a hálónkba került a labda. A 3. percben Benczúr buktatta Hrabovszkit a tizenhatoson belül, amiért büntető járt, az ítéletet Kurta magabiztosan váltotta góllá. 0-1. Szó se róla, nem ilyen kezdésről álmodoztunk, a korai gólhoz ugyan hozzászoktunk, de általában mi szoktuk lőni. A 7. percben Moldván kapott labdát Furártól, de közelről csak az oldalhálót találta el. A kapott találat megfogott minket, a labdabirtoklási fölény nálunk volt ugyan, miáltal az Elekiek 30 méterre a kaputól, tíz emberrel védekezve, átadták nekünk a területet, de mivel a párharcok nagy részét elveszítettük, így nem sikerült igazi helyzeteket kidolgozni. A 18. percben Furár lőtt kapura tizenhét méterről, a kapus lábbal védett, a kipattanót Nagy D. lőtte a hálóba, de sajnos már lesen állt e pillanatban, így nem sikerült az egyenlítés. A 24. percben egy kapu előtti kavarodásból Gulyás lőtt kapura, de a vendég hálóőr szintén lábbal, hárított. A 32. percben Nagy D. adott remek ütempasszt Klimajnak, aki középről, tizenegy méterről a kapu jobb oldalába gurított, ezzel kiegyenlítve az Eleki előnyt. 1-1. A 42. percben Moldván szabadrúgása Rafaj fejét találta meg, akinek nyolc méteres fejese után a labda a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. A 44. percben Fodor kapott kitűnő labdát a jobb oldalon, begyalogolt vele a tizenhatoson belülre, ahol középre gurított, és az érkező Laczó közelről nem hibázta el a lehetőséget. 1-2. A kapott gól sosem jön jókor, de ez kifejezetten rossz időben jött, inkább a mi játékunkba volt benne a gólszerzés lehetősége, erre meg befigyel ez a kontra találat, hát nem ígért sétagaloppot a második félidő.

Az 51. percben Moldván jobbról elvégzett szabadrúgása után Furár fejelt kapu fölé. Az 55. percben Zima tört előre középen, majd a jobbján érkező Klimaj elé tálalt, aki futtából a bal oldali kapufát találta telibe. Érett a gólunk, ami a 64. percben meg is érkezett, Moldván lőhette be szabadrúgást jobbról, tökéletes beadására Furár érkezett, aki a védők gyűrűjében, a tétovázó kapus fölött a hálóba bólintott. 2-2. A 71. percben egy röviden kifejelt labdát Klimaj lőtt tizenöt méterről kapura, de az erős lövés centikkel célt tévesztett. A 74.percben megfagyott a vér az ereinkben, egy ellentámadás után, Laczó vezethette rá Kiri M.-ra a labdát, de tizenhat méterről a kapusunk lábát találta el, óriási lehetőség volt. Nagy erőket mozgósítottunk a győzelem érdekében de, a percek vészesen teltek, eredmény nélkül. Már a 89. percben jártunk, amikor végre siker koronázta erőfeszítéseinket, Kiri B. a felezővonalról ível előre, a vendég tizenhatoson belül Furárhoz került a labda, aki két védő között kibújt, majd közelről, a kapus mellett, jobbal a kapu közepébe lőtt. 3-2.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy az eltiltásokkal, sérülésekkel megtizedelt csapatunk végig mezőfölényben, habár lelkesen, de igen gyengén játszva is győzni tudott, a télen több játékossal megerősített, mindvégig kontrajátékra (amit el kell ismerni, igen eredményesen műveltek) berendezkedett Elekkell szemben. A győzelmet sosem kell megmagyarázni, és a mai mérkőzésen ez volt a legfontosabb. Viszont jövő héten ez a teljesítmény biztosan kevés lesz a kistérségi rangadón Kondoroson, ahol igen nagy fegyvertény lenne megőriznünk a veretlenségünket tabellaszomszédunkkal szemben, annak tükrében, hogy ott egy pontot is ritkán osztanak nekünk, nem hogy hármat. Jók: Klimaj, Moldván, Furár.

Szarvasi FC – Elek LE 3-2 (1-2)
Szarvas, Erzsébet liget, 250 néző. Játékvezető: Borbás Bottyán (Bánáthy J., Juhász M.)

Szarvas: Kiri M. – Rafaj R. (András A.), Kiri B., Benczúr N., Kovács S. – Zima D., Nagy Sz. (Kiszel Z.), Klimaj Z. – Moldván K., Gulyás Á. (Magyar M.), Furár R.
Edző: Rétes Pál

Elek: Dobozi B. – Laczó Sz., Telek B., Hrabovszki Á., Szentgáli Z. (Nagy L.), Fodor M., Reszelő J. (Reszelő R.), Reszelő M. (Dávid T.), Kurta L., Gyevi-Nagy Sz., Sipos D.
Edző: Kis László

Gólszerzők: Klimaj Z. 32′, Furár R. 64′ és 89′ illetve Kurta L. 3′ (tizenegyesből), Laczó Sz. 44′

Tudósítás: Furár Tibor

Vélemény, hozzászólás?

A könyvtár lehet az új közösségi színtere az ifjúságnak

A tornagyőztes U11-es szarvasi csapat

Tornagyőztesek U11-es labdarúgóink