in , ,

„Oroszrulett” – drogprevenciós turné a Vajdában

Kubiszyn Viktor előadása
Kubiszyn Viktor előadása

Az immár 11. alkalommal, 2016. július 27-31. között megrendezendő Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozóra készülve zajlik 2016 első félévében az „Oroszrulett” elnevezésű drogprevenciós turné. Ennek során látogatott el iskolánkba, a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumba Kubiszyn Viktor író, drogprevenciós szakember. A tanulóinknak lehetősége volt Viktorral egy tartalmas beszélgetésen részt venni, ahol személyes példáján keresztül mutatta be, milyen a mélyben lenni, és milyen ebből a mélységből kiemelkedni és célt, értelmet találni az életben. Az egy órás előadást egy kötetlen beszélgetés követte, ahol a tanulóink kérdezhettek Viktortól immár „négyszemközt”.

Sajnálatos tény, hogy a gimnazista korosztály egyre inkább veszélyeztetett, kultúráját, mindennapjait egyre erősebben áthatja a szerhasználat, illetve a szerhasználókkal való közösségvállalás.

Bízunk benne, hogy ez a személyes találkozás segítséget, támpontot ad ezen helyzetek evangéliumi alapú kezelésében, életük vezetésében.

Mészáros Tünde

Vélemény, hozzászólás?

Litauszky Zoltán (jobb szélen) (Fotó: Zentai Péter)

Litauszky Zoltán is Elnöki elismerést vehetett át az ünnepi megyegyűlésen

Felébredt téli álmából a Körösvölgyi Látogatóközpont