Connect with us

Sport

Kemény és küzdelmes hétvége áll a szarvasi birkózók mögött

A szombati napon Kiskőrösön került megrendezésre a Petőfi Kupa elnevezésű nemzetközi verseny. 10 csapat 135 versenyzője küzdött meg az érmekért. Szarvasról 5 versenyző lépett szőnyegre egy felnőtt és négy diák korosztályban. Diák korosztályban Galát Dávidnak(38 kg) és Tóth Patriknak(54 kg)csak egy legyőzője akadt, az is a döntőben, ezzel megszerezték az előkelő második helyezést. Hajduch Nándor(50 kg) nem igazán hozta a formáját, de így is sikerült a 3. helyen végeznie. Negyedik diák korosztályos versenyzőnk, Bengeri Tibor(46 kg), saját súlycsoportjánál magasabb súlycsoportban versenyzett, ahol nagy küzdelmek árán sikerült megszereznie az 5. helyet. Felnőtt korosztályban élete első versenyén vett részt Kiss Gergely(74 kg), ahol ő is az előkelő második helyen végzett.

Ezzel nem ért véget a hosszú hétvége alatt a fiúk megmérettetése. Két nappal később, hétfőn, máris utaztak tovább Köröstarcsára, ahol 8 csapat mérte össze tudását. Három versenyző képviselte Szarvast, 38 kg-ban Galát Dávid, 42 kg-ban Ökrös Márkó és 54 kg-ban Tóth Patrik. A szombati versenynaphoz képest óriási javulást lehetett látni a meccsek alatt. Külön kiemelve Ökrös Márkót aki saját súlycsoportja feletti súlyban versenyzett. Külön dicséretre méltó, hogy Márkó vesztes helyzetből kétszer is nyerni tudott, így újra a dobogó második fokára állhatott. Dávid igen erős ellenfeleket kapott, de így sem bírtak vele, csak a döntőben talált legyőzőre. Ezzel a nagyszerű birkózással ő is a dobogó második fokára állhatott fel. Patrik egész verseny alatt hozta a kötelezőt. Hallgatott edzőire így nem is talált legyőzőre, ezzel megszerezte az aranyérmet. Mindhárom versenyzőt hatalmas dicséret illet a fegyelmezett birkózásért.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2016. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect