in ,

Medencés partival köszöntötte a férfiakat a baráti kör

Úszónadrágra és fürdőruhára vetkőztek a baráti kör tagjai egy klubest kedvéért. Április 1-jén a tagság a férfiaknak dedikálta a programokat, helyszínül azonban egyfajta csavarként a megszokott Civil Ház helyett a Szent Klára Gyógyfürdőt választotta. A résztvevőket a meglehetősen szokatlan körülmények sem tántorítottak el, magukkal hozott kötelező kellékeikkel, házi kolbásszal, süteményekkel és folyékony jókedvvel felvértezve foglalták el a fürdő tornatermét.

Fél hat környékén már sokan megmártóztak a vízben, és melegítettek a meghirdetett zenés tornára. A nemek arányát elnézve azonban úgy tűnt, ezzel a programmal a hölgyek is kaptak némi ajándékot, ugyanis a közel húsz vállalkozó közül mindössze két gavalléron akart meg a tekintetünk. Az urak közül többen inkább a szaunázásra voksoltak, ahonnan a házias illatokkal megtöltött tornaterem felé vették az irányt.

– Én lehetnék a fürdő reklámarca – mondta az utcai ruhában betoppanó Bődi János. Igaz, a tornát kihagytam, de azt elmondhatom, hogy minden este itt vagyok. Úszom 45 percet, majd a jakuzziban eltöltök további 15 percet. Meglepetés volt számomra, hogy a baráti kör elnöke ide szervezte az estet, de nagyon örülök neki. Egyelőre még nem tudom, mi fog történni, de kíváncsi állok elébe.

Meglepetésből pedig több is akadt. Az úszás után a csapat poharakkal folytatta a melegítést, miközben a tálcák jártak kézről kézre. Sokan vékonyra szeletelt kolbászkarikákat kóstoltattak, ellentmondást nem tűrő rábeszélő készségről tanúbizonyságot téve. S bár a minősítés ezúttal elmaradt, Forschner Rudolf, a téma szakértője nem rejtette véka alá véleményét.

– Kolbászból nagyon sokfajta létezik, hiszen annak minősül minden húsféle, amit bélbe töltünk. Meggyőződésem, hogy a paprikás kolbászból ezen a vidéken készítik a legjobbat. Én ma este legalább tízfélét kóstoltam, de nem tudnék sorrendet felállítani közöttük – állítja határozottan.

A baráti beszélgetéseket Zsapkéné Csasztvan Zsuzsanna köszöntője szakította meg. A tagok apró ajándékokkal – alkoholmentes aperitiffel és kulcstartóval – kedveskedtek a férfiaknak, Rómer Ilike verses-zenés műsora pedig a rekeszizmokat dolgoztatta meg.

– Mint minden közösségben, nálunk is látszik, hogy a nők túlsúlyban vannak. Hogy miből adódik, nem tudom pontosan, de mi törekszünk az egyensúlyra. S bár ez egyelőre sajnos majdnem elérhetetlennek tűnik, annak örülünk, hogy egy-egy ilyen alkalom megmozgatja az erősebbik nem tagjait is – újságolja a civil szervezet elnöke, amit az egyre gyarapodó urak létszáma is igazolni látszik.

A medencés parti záróráig tartott, igaz, a víz a későbbiekben már csak díszletként szolgált. A program sikerét látva azonban a vezetés ígéri, a jövőben újabb kihelyezett helyszíneket fedeznek fel a baráti köri tagok.

Vélemény, hozzászólás?

Gnandt János

Gnandt János geometrikus absztrakt munkáiból nyílt kiállítás a múzeumban

Lódi Viven és dr. Lipcsei Imre dékán (háttérben Lestyán Erzsébet)

Országos matematika tanítási verseny a GFF Pedagógiai Karán