in , ,

Megérdemelt vendégsiker

Az elmúlt hétvégi győzelem után nem túl jó előjelekkel készülődött a szarvasi csapat a fiatal bajnokaspiráns elleni mérkőzésre, hiszen a korábbi mérkőzéshez képest három fővel kevesebben álltak rendelkezésre, a kezdésre ráadásul a létszám tovább fogyatkozott.

HC Szarvas – Békéscsabai DKSE 29-42 (15-20)
Szarvas, 38 néző, Vezette: Nagy, Túróczi
HC Szarvas: Sinka – Selymes 4, Lestyan-Goda 6, Tatai 1, Sztankovits 2, Raffai 4, HANZEL 12, Csere: Körtvélyesi, Barczi. Edző: Tusjak János
A Békéscsaba legjobb góllövői: Tóth 7, Felföldi 6, Laurinyecz 6, Molnár 6, Bai 6.

Csupán az első percben volt egyenlőség a két csapat között egy gyors gólváltásnak köszönhetően, a folytatást viszont gyorsan a maga javára billentette a sokkal fürgébb, mint védekezésben és támadásban is összeszokottabb vendégcsapat. A 11. percre már 1-8 volt az eredményjelzőn, és a különbség a félidő hajrájáig meg is maradt (3-10, 7-14), igazából veszélyt kapura csak Lestyan-Goda átlövés góljai, illetve Hanzel Zoli elfutásai és szélső ziccerei jelentettek. A félidő végére kicsit megtört a csabai fiatalok lendülete és néhány ellopott labdából sikerült csökkenteni a különbséget (15-20).
A második játékrészre aztán felrázta csapatát az egykoron játékosként Szarvason is megfordult Vólent edző és a szinte két komplett sorral rendelkező vendégek esélyt sem hagytak a házigazdáknak, akiknek egy-egy góljára általában két-három gólos válasz érkezett. A végére így magabiztos győzelmet aratott a bajnokjelölt békéscsabai csapat.

Tusjak János edző; Mindig azzal a kerettel kell a mérkőzést megnyerni, amelyik rendelkezésre áll, tartja a mondás, viszont egy fiatal, lendületes és rendkívül összeszokott csapat ellen ez most reménytelen vállalkozásnak tűnt. Bármennyire is vitte a szíve előre a játékosokat, az ellenfél minden támadásban elkövetett hibánkat kíméletlenül megbüntette. Őszintén kívánom, hogy nyerjék meg ezek a fiatalok a felnőtt bajnokságot, hiszen saját korosztályukban már bizonyítottak.

Szombaton vendégségbe utazik a szarvasi csapat egy nem túl népszerű aszfalt pályás mérkőzésre Kétsopronyba, viszont remélhetőleg ez már az utolsó betonpályás mérkőzésük lesz, mivel a következő bajnokságtól már a Megyei osztály mérkőzéseit is kötelezően fedett pályán kell játszani.

Kétsopronyi Rákóczi SE – HC Szarvas 04.09. szombat 15.00 óra

Vélemény, hozzászólás?

Emupár költözött a Pepi-kertbe

Békalencseügy