in , ,

A végére az eredményben is jelentkezett a csapatok közötti különbség

Vélhetően eldőlt a bajnoki cím sorsa az NB II-es női pontvadászatban. Azzal, hogy a listavezető vásárhelyiek idegenben egyetlen góllal legyőzték a harmadik helyen álló Csorvást, az utolsó komoly akadályt is sikerrel vették az aranyéremig vezető rögös úton, hiszen már csak alsóházi együttesek állhatnák útjukat, a mezőny eleje és vége között viszont jelentős különbség mutatkozik. Ezt példázta az NKK hétvégi bajnokija is, amikor a Szeghalom látogatott az Alkotmány utcai sportcsarnokba.

Szarvasi NKK–Szeghalmi NKC 41–27 (17–12)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Paska, Vastag. Szarvas: Kasik – BUZÁSI 8, Zelei 2, Velky 4, SZABÓ T. 4, Hajdu 4, SZŰCS 15 (9). Csere: Labát, Juhos (kapusok), Ábrahám 1, Kondacs, Elhardt 2, Balogh 1, Mester. Edző: Száva Flórián. A Szeghalom legjobb góldobói: Varga 12, Hőgyes 6, Sáfián 6.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc. Hétméteresek: 9/9, ill. 2/2.

A sárrétiek igyekeztek tördelni a gyorsabb hazaiak játékát, és ügyes támadójátékkal állták a „sarat”. Kezdetben a szarvasiak lövései pontatlanok voltak, védekezésük is hagyott némi kívánnivalót maga után. A szeghalmi fiatalok szabálytalanságok árán tudták feltartóztatni a házigazdákat, ami több hétmétereshez és időleges kiállításhoz vezetett, de az eredményen mindez nem látszott (13 perc: 8–8). A félidő második felétől kezdtek elhúzni a Körös-partiak, a szünetre már magabiztos előnyre tettek szert.

Szünet után egy ideig agresszívabb védekezésre váltott Száva Flórián együttese, de a dicséretesen küzdő látogatók nem hagyták annyiban, igyekeztek tartani az első félidőben kialakult különbséget. Amíg erővel bírták nem is volt gond, az utolsó 10 percben azonban sorra születtek a gyors indításokból szerzett hazai gólok, és fokozatosan növekedett a felek közötti különbség. Végül is a tabellán elfoglalt helyezés a végeredményben is éreztette hatását. Április 16-án Lajosmizse–Szarvas találkozóra kerül sor.

Ny. M.

A bajnokság élmezőnye 18 forduló után: 1. Hódmezővásárhely 31 pont (17 mérkőzés), 2. Szarvas 31 (17), 3. Csorvás 23 (16), 4. Makó 22 (16).

Vélemény, hozzászólás?

Nagy Sportágválasztó – első rész: Kézilabda

Képregény 1922-ből: Amon Hertwebecht története a Ruzicskay Alkotóházban