in , ,

Nem 9–2-nek indult a Hunyadi szombati mérkőzése

Kasnyik Dávid gólja
Kasnyik Dávid gólja

Udvariatlanul nagyarányú gólkülönbséggel verte a Battonyai TK együttesét otthonában a Hunyadi szombaton délután. A mérkőzés második percében Kukula Tamás húzott el a még melegítő védelem mellett, hogy jobbról keresztbe a kapuba továbbítsa a labdát a történéseket dermedten figyelő Légrádi Attila előtt. Ekkor mindenre lehetett gondolni, de a 9-2-es végeredményre nem. A Hunyadi támadott többet, de az egyenlítésre a 26. percig kellett várni, amikor Nagy István akasztotta le a hálót Erdélyi Ferenc kapujáról. A dermedtség tovább fokozódott, amikor két percen belül Kukula Tamás meglépett a bal szélen, átemelte a kapujából kint álló Légrádit, és ezzel ismét visszavette a vezetést. A 33. percben Lós István büntetőből egyenlített, majd a Koppányi Péter helyére beállt Tóth Attila adott egy gólpasszt Kasnyik Dávidnak. Kasnyik első lövése a felső kapufáról visszapattant a csatár elé, aki másodszor már nem tévesztett. A félidő 3–2-es hazai vezetéssel zárult.

Úgy nézett ki, hogy az első játékrészben a vendégek ellőtték az összes puskaporukat, mert a második 45 percben csak a sárgákat, ill. a hálóból a labdát gyűjtötték. A Hunyadi hat gólt lőtt: 48’ Tóth Attila, 51’ Kasnyik Dávid, 55’ Borgulya János, 65’ Rácz Attila, 67’ Tóth Attila, 82’ Borgulya János.

A 21. forduló után a Hunyadi gólkülönbséggel a 2. helyen áll a Lökösháza KSK mögött.

Békésszentandrási HMSE—Battonyai TK 9—2 (3—2)
Békésszentandrás, 170 néző. V.: Zahorán. Gólok: (2’ Kukula Tamás), 26’ Nagy István, (28’ Kukula Tamás), 33’ Lós István (b), 41’ Kasnyik Dávid, 48’ Tóth Attila, 51’ Kasnyik Dávid, 55’ Borgulya János, 65’ Rácz Attila, 67’ Tóth Attila, 82’ Borgulya János

Békésszentandrási Hunyadi MSE: Légrádi Attila, Nagy István, Kovács Norbert, Borgulya János, Kiss László, Rácz Attila (65’ Kiss Tibor), Sajben Gábor, Kasnyik David, Lovas Attila (65’ Dernovics Tamás), Lós István, Koppányi Péter (40’ Tóth Attila)
Jó: Kiss L. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Kukula T.

Varga László: — Eső helyett góleső, megérdemelt győzelem.
István András: — Tudásban nincs ekkora különbség a két csapat között. Sajnos a második félidőt feladtuk. Egy pár embernek el kellene gondolkodnia a mutatott játék miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Képregény 1922-ből: Amon Hertwebecht története a Ruzicskay Alkotóházban

Versmaraton újragondolva