in , ,

A Csipet Csapat hódította el a vándorkupát

Az utolsó pillanatig kérdéses volt a vándorkupa sorsa, mivel két-két győzelemmel szorosan egymás mellett araszolt a Csipet Csapat és a Szarvas Vadász. A Fakupa néven elhíresült nyílt városi röplabda versenynek a legutóbbi öt éves ciklusa így nem hozott végleges eredményt, a kupa sorsa húsvét előtt egy szuperdöntő keretében dőlt el. A véghajrában végül a Csipet Csapat tagjai – Maczik Péter, Kiszely Tamás, Pecsenye Rita, Bazsó Brigitta, Szitó Jánosné, Kézi Zoltán, Medvegy György – kerekedtek felül, és nem engedték ki a markukból a végső győzelmet.

A díjátadásra egyben az újonnan indult évad utolsó, 6. fordulójára április 23-án, szombaton került sor. A megmérettetésen a négy szarvasi csapat mellett egy szentesi is részt vett, akik valamennyien lelkiismeretesen küzdöttek a pontokért.

– Nagy jelentősége van annak, hogy ezt a tornát fenn tudjuk tartani. Egy húzóerő mindazok számára, akik szeretik a röplabdát. Készülnek rá, fontosnak tartják, hogy minél jobban szerepeljenek ezen a kupán, emiatt pedig az edzéslátogatottság is jobban alakul. Véleményem szerint, ha ez a verseny nem lenne, sokkal kevesebben röplabdáznának Szarvason – vélekedik Zsapka János, a Szarvasi Röplabdások Baráti Köre Sportegyesület elnöke.

A rangadó helyszínét a Petőfi utcai sportcsarnok biztosította. A nevezők két pályán mérték össze az erejüket, a dobogós helyek sorrendje pedig az utolsó forduló tükrében némiképp átalakult.

– A verseny színvonala sokat fejlődött az elmúlt években, ma már elmondható, hogy résztvevő csapatok jelentős erőt képviselnek. Örömmel tapasztaljuk, hogy kellő utánpótlást nyújt a helyi gimnázium, ill. a Benka Gyula Általános Iskola is, aminek köszönhetően az utóbbi időben egyre többen ismerkednek meg a sportággal – értékeli az elmúlt időszak változásait.

Ugyan a hatodik fordulót a Csipet Csapat nyerte, a végső elsőséget nem sikerült elvennie a Libalapostól (95 pont). A dobogó második és harmadik helyén azonban módosult a sorrend: Szarvas Vadászt (90 pont) bravúros hajrával megelőzte a Csipet Csapat (92 pont), akik ezzel közvetlen a tornagyőztes mögé állhattak.

Az április 23-i díjkiosztó ünnepség sajnálatos módon szomorú színezetet is kapott. A közelmúltban hunyt el ugyanis Klimaj János fafaragó mester, aki a fakupa emblémáit és eredménylistáját is készítette volna. A dísztelen faragvány a résztvevőket rá emlékeztette, korábbi munkáinak pedig néma tisztelettel adóztak.

Vélemény, hozzászólás?

Kodály Magyar miséje a templomban

Szép, napos időben repültek ki a vajdások