Connect with us

Sport

Hufnágellel K-2 1000-en is nyert Dombvári Bence

Dombvári Bence - MTI Fotó: Kovács Tamás
Dombvári Bence - MTI Fotó: Kovács Tamás

Dombvári Bence egyesbeli sikere után a Hufnágel Tibor, Dombvári duó is megnyerte csütörtöki döntőjét K-2 1000 méteren a Duisburgban zajló olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu regattán, így Hufnágel révén Magyarország újabb férfi kajakos kvótát szerzett a riói játékokra.

Ez már a nyolcadik indulási jog ebben a szakágban, ennél többet nem is lehetett szerezni.

A finálét az olaszok és a spanyolok kezdték a legjobban, de a favoritok között számon tartott magyarok körülbelül 300 méter után az élre álltak, s előnyüket folyamatosan növelve féltávnál már közel két hajóhosszal vezettek. A hajrához is ők érkeztek elsőként, de hogy izgalmas legyen a befutó, arról az ukránok gondoskodtak, akik az utolsó métereken már ott lihegtek a magyarok nyakán, sőt pár méteren keresztül az élen is haladtak. Hufnágelék azonban kitartottak, visszavették a vezetést, így a célban ők örülhettek.

“Amikor a verseny előtt kinéztem a hangárból, láttam, hogy tükörvíz van, s ezt nagyon imádom, mert ezen sokkal technikásabban lehet versenyezni – mondta a stégen Hufnágel Tibor. – Simán vezettünk, de az utolsó métereken feltűntek az ukránok, ekkor aztán Bence mindent beleadott, olyan erő jött hátulról, hogy az hihetetlen. Nagyon örülünk, hogy sikerült elhoznunk a maradék egy kvótát is.”

Hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy a második hazai válogatón is ők legyenek a legjobbak, s ezzel biztosítsák a helyüket a riói magyar csapatban.

A pótkvalifikációs verseny harmadik magyar egysége, a K-1 200 méteren érdekelt Horváth Bence második lett a szám döntőjében, de ennek már nem volt tétje, mert több kvótát Magyarország már nem szerezhetett.

A magyaroknak így a maximálisnál mindössze eggyel kevesebb, szám szerint 17 kvótájuk – 8 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus – van az augusztusi ötkarikás játékokra, ez a végleges szám. A riói csapat a válogatók alapján alakul majd ki.

Eredmények:

férfi K-2 1000 m, döntő:
1. Hufnágel Tibor, Dombvári Bence 3:13.223 p
2. Oleg Kuharik, Vitalij Curjan (ukrán) 3:13.575
3. Gabriel Campo, Rubén Millán (spanyol) 3:18.009

Lódi Renáta, az MTI különtudósítója jelentette Duisburgból.

slr \ sgr \ sag
MTI 2016. május 19., csütörtök 14:55

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban. Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban.

Kuli Pisti és Dombvári Bence egymás ellen

Sport

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu) A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu)

Kuli Pistiék mindkét futamban előzték Dombvári Bencéék négyesét

Sport

Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence jól kapta el minden idők legfurcsább szezonjának a rajtját tegnap

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect