in , , ,

Mozog az egész Benka

2016. május 13-án, iskolánkban egy egész napos sportágválasztó rendezvényt szerveztünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával.

A 15 sportágat bemutató sport- és egészségnapon, az iskola tornatermén és udvari pályáján kívül több tanterem, valamint a város számos sportlétesítménye is megtelt mozogni vágyó benkás diákokkal. A gyerekek tanáraik vezetésével forgószínpadszerűen vándoroltak a nap folyamán a programok helyszínei között. Az időjárás kegyeibe fogadta az osztályokat, akik az előző nap kiadós esőzése után ezen a napon ragyogó napsütésben evezhettek a Körösön, próbálhattak ki különböző sportágakat.

A Kajak-Kenu Vízisport és Szabadidő Club sportolói és edzői közreműködésével diákjaink megtapasztalhatták a kajakozás és a kenuzás örömét, valamint a vízi balesetek elkerülését bemutató interaktív programon vehettek részt. A Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sportegyesület tagjainak segítségével átélhették, hogy milyen jó egy hajóban evezni!  A labdás sportok is kiemelkedő szerepet kaptak a nap folyamán, röplabdázhattak a Kacsató melletti pályán, kosarazhattak, focizhattak és kézilabdázhattak a Petőfi utcai sportcsarnokban.  A Benka főépülete is ezen a napon egy hatalmas játszótérré változott, ahol az aerobik, karate, birkózás, asztalitenisz és a lovaglás mellett az egészséges életmódra való nevelés, a helyes szájápolás is nagy figyelmet kapott. A rengeteg mozgásos feladat mellett az energiapótlásra is ügyeltek a szervezők. Minden tanulócsoport gyümölcssalátát készített a nap folyamán, amit a program közben jóízűen el is fogyasztottak. Az egész napos sportágválasztó kiváló lehetőség volt a tanulóknak, hogy olyan mozgásformákkal ismerkedjenek meg, amik városunkban elérhetőek számukra. A résztvevő egyesületeknek alkalmuk volt, hogy a program által kínált lehetőséget kihasználva bemutatkozzanak és növeljék a későbbiekben utánpótlás bázisukat.

Célunk a programmal az volt, hogy minél több gyerek megtalálja azt a sportágat, ahol sikerélményekhez juthat, örömforrást nyújthat számára. Bízunk benne, hogy későbbiek folyamán minél több diákunk fog rendszeresen mozogni egészségének megőrzése céljából.

Kriska Zsuzsa, Zalán Csaba pedagógusok

Vélemény, hozzászólás?

Ellopták a show-t a ragadozó madarak a növények napján

Dombvári Bence - MTI Fotó: Kovács Tamás

Hufnágellel K-2 1000-en is nyert Dombvári Bence