in , ,

100 labdát kaptak az ovisok gyermeknapra

Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje Óvodáiban (Kossuth utcai és Dózsa utcai óvodák) az elmúlt hét a gyermekek körül forgott, hiszen ők intézményünk központi szereplői. Május végén a Gyermeknaphoz kapcsolódva, az aktív nevelési időszak végéhez közeledve, egy héten keresztül változatos programokkal, meglepetésekkel teli hét várja az óvodáinkba járó gyermekeket.

2016. június 3-án pénteken is egy nem várt meglepetés érkezett a gyermekeknek, hiszen a Plasto Ball Kft. megajándékozta intézményünket 100 db ovi foci labdával.

A Plasto Ball Kft. egyike a sajnos ritka életben maradt klasszikus „antik” szarvasi ipari termelő üzemeknek és az üzem további fennmaradása itthon, városunkban a tulajdonosok számára stratégiai prioritás. A valamikori szarvasi járásban az 1950-es évek elején kezdődött meg a kisipari termelő szövetkezetek megalakítása, 1951-ben több ún. KTSZ alakult, köztük a mai Plasto Ball Kft. jogelődje is, amelynek tevékenysége dobozkészítő, papírfeldolgozó és játékkészítő profilokkal is bővült. A papírfeldolgozás és műanyag feldolgozás lett a cég fő profilja, a 60-as évektől a szövetkezet már csak termelő munkát végzett. A 70-es években jelentős fejlődésen ment keresztül, ekkoriban 7 önálló termelő részleggel rendelkezett.

A rendszerváltást követően a mai Plasto Ball Kft. 1992-ben vált ki a Plastolusból, s azóta is végzi termelőtevékenységét, hozzáértő szakemberek, mérnökök foglalkoztatásával.

Játék- és reklám labdákat, valamint saját fejlesztésű kogelan sportlabdákat gyártanak iskolák, sportegyesületek részére.

65 éve alakult meg a jogelőd intézmény, s ez alkalomból a kft. vezetője labdákkal ajándékozta meg az önkormányzati óvodákat, felajánlását személyesen szállította el hozzánk.

„ Tökéletes gömb forma,
Dobni, rúgni jó móka,
Ha pöttyös is nem túró,
Játszik vele sok lurkó.”

A gyermekeket nagy öröm érte, amikor a labdákat a kezükbe foghatták és kipróbálhatták azokat, s ezt az átadás során készült fényképek is bizonyítják. Mosoly volt gyermekek, óvó nénik és a felajánló Hódsági Ferenc ügyvezető igazgató arcán is.

Az intézményünk nevében (gyermekek, munkatársak nevében) szeretnénk megköszönni a felajánlott labdákat, melyeket szívesen használunk mindennapjainkban a játék és a sport tevékenységeink során. Köszönjük!

T.T.

Vélemény, hozzászólás?

Dombvári Bence harmadik aranya után nyilatkozik

Kuli István megszerezte második, Dombvári Bence harmadik aranyát

Gombkötő Sándor átveszi a díjat

Gombkötő Sándor képviselheti Békés megyét a XII. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny országos döntőjén