Connect with us

Hírek

Súlyos garázdaságot követtek el Szarvason

Szétszórt virágföld, kettétört fa és darabokra szedett szemetes jelezte annak a férfinak az útját, aki péntek éjszaka garázdálkodott a városban. A Szarvasi Komép Városgazdálkodási Kft. ügyeletes munkatársa szombat reggeli körútját észlelte a bajt, és azonnal bejelentést tett az illetékes hatóságnál.

– Soha ilyen mértékű kárral nem találkoztunk korábban – állítja Huszárik Nóra főágazatvezető helyettes. Az illető a Vasút utcáról közlekedhetett a Szabadság utca irányába, és közben minden útjába akadó dísztárgyat és növényt tönkretett. A kő virágedényekben lévő virágokat letaposta, 2-3-ból a földet teljesen kiszórta. A Kossuth és a Béke utca sarkán egy juharfát tört ketté, az önkormányzat felé továbbhaladva pedig három fémkukát tört le. A negyedik nem sikerült neki, ezért csak félig elcsavarta. A főutcán is hasonlóan járt el, kiborogatta és arrébb húzta a kőkukákat.

Az előzetes becslések szerint a kár mintegy 200 ezer Ft-ra tehető, amit súlyosbít, hogy egyes egynyári növények már nem is pótolhatók.

– A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei 2016. június 11-én hajnalban Szarvason, a buszpályaudvarnál vontak intézkedés alá egy férfit, aki elismerte, hogy az igazoltatása előtt a városban kukákat borogatott, rugdosta a virágágyásokat és tépkedte a virágokat, ezért feljelentést tettek ellene. A Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást, melynek során vizsgálja a történtek körülményeit – adott felvilágosítást a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság az esettel kapcsolatban.

A Komép munkatársának elmondása szerint az eset nem egyedi. Előfordult már, hogy egy-egy hétvége letört kukákat és felborult edényeket eredményezett, de mindazok elenyészőek voltak a legutóbbi történésekhez képest.

Az útszakaszok rendezése folyamatos. A mintegy 30-40 ezer Ft között mozgó fát hamarosan pótolják, a megcsonkított kukák helyére pedig hamarosan újak kerülnek.

A Városgazdálkodási Kft. az üggyel kapcsolatban fokozott figyelemre inti a lakosságot, hiszen környezeti értékeink megóvása közös érdekünk.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Madács Szabolcs és Novodomszky Éva (Fotó: Madács Szabolcs) Madács Szabolcs és Novodomszky Éva (Fotó: Madács Szabolcs)

Hajra fel! – a négy fal között

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Csak mementó maradt az arborétum kétszáz éves tölgyéből

Szarvas

Hartayt most sem hagyta el a humora

Irodalom

Seidl Ambrus (1956-2020) Seidl Ambrus (1956-2020)

Seidl Ambrus (1956-2020)

in memoriam

A rovatot támogatja:

Archívum

2016. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect