Connect with us

Csabacsűd

Csillogtak a „gyémántok” a Trefortban

2016. június 18-án került megrendezésre iskolánkban a ballagás és tanévzáró ünnepség. A búcsúzó nyolcadikosok a hosszú csengőszó után – melyet utoljára hallottak iskolájukban – elsőként az udvarra ballagtak. Itt a 7. osztályosok búcsúztak el társaiktól, s akasztották nyakukba az útravaló tarisznyát. Ezt követte a 4. évfolyam, mint testvérosztály, akik felelevenítették a közös emlékeket, majd ajándékozták meg társaikat egy szál virággal. A pedagógusoktól útravaló gondolatként a gyémántok keltek életre, az ő olvasatukban minden kisdiák egy-egy drágakő, akiket csiszolni kell, hogy minél értékesebbé váljanak. Biztatásként arra kérték a ballagókat, hogy hagyják magukat tovább csiszolni.

Az udvarról indult az iskola épületétől való búcsú, s talán ekkor tudatosodott a nyolcadikosokban, hogy egy korszak lezárult életükben.

Az Eötvös József Művelődési Ház zsúfolásig megtelt az ünnepségre. A ballagás főszereplői, a nyolcadik osztályosok, a színpadon foglalták el helyüket. Kezdésként önmagukhoz méltón, nagyon színvonalas műsorral búcsúztak. Az iskolazászló átadás-átvétel után Molnár József polgármester úr szólt az ünneplő közönséghez, amit Sutyinszky Zoltán igazgató ünnepi beszéde követett. Kepenyes András, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szarvasi Tankerületének vezetője egyéb elfoglaltsága miatt sajnos nem tudott részt venni az ünnepségen, ezért az általa küldött üdvözlő sorokat a moderátor tolmácsolta. A ballagás zárásaként az énekkar egy dallal köszönt el a nyolcadikosoktól.

A rendezvény végén az énekkar nyárra hangolódva énekelt, majd Balatoni Bettina 4. osztályos tanuló szavalata zárta a műsort, mely után a művelődési ház előtt a nyolcadikosok az őket jelképező lufik elengedésével búcsúztak.

Az idei tanévben is jutalmazásra kerültek azok a tanulók, akik, arra érdemesek voltak. A végzősök közül 7 fő diák kapott tantestületi elismerő oklevelet. Név szerint: Gerhát Regina Magdolna, Janecskó Sára, Ivanics Szintia, Varga Lili, Jansik Noémi, Sovány Liza, Szilágyi Dóra. Nevelőtestületi dicséretben 30 fő részesült. Az ünnepségen 13 tanuló vett át oklevelet és jutalomkönyvet a tanévben végzett tanulmányi munkája, közösségi tevékenysége alapján. Nagybánhegyesre, a szlovák hagyományőrző táborba 4 fő, a Magas Tátrába, Szlovákiába  pedig 2 fő utazhat el. A rendezvényen a szülők jutalmazása sem maradt el, 11-en vehettek át kisebb ajándékokat.

A 2015/ 2016-os tanév pedagógus díját Nagy –Szklenár Zsuzsanna tanítónő kapta meg, kiemelkedő, példaértékű munkájáért díszoklevél és pénzjutalom díjazásában részesült.

Befejezésül minden tanuló megkapta egész éves munkájának eredményét, a bizonyítványt!

Lestyan Katalin

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Bődi Eti Fotó: Bődi Eti

Otthon – a világ jelenlegi legforgalmasabb helye

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Beethoven volt az ifjú zenészavató sztárvendége

Oktatás

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Megértést, összefogást, önfegyelmet kér mindenkitől Molnár József

Csabacsűd

Molnár IStvánné, Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója Molnár IStvánné, Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója

Mától osztálytermen kívüli tanulás kezdődik, ami a bizalomra épül

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

2016. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect