in ,

Ha a fesztiválozókon múlna, az éjjel soha nem ért volna véget

A szombat mindig a húzónap a Szarvasi Szilvanapokon, de egy ilyen péntek után a szinten tartás is komoly kihívást jelentett. A nap szokásosan Hevesi Imivel kezdődött, hogy aztán Szarvas díszpolgára, Mótyán Tibor és zenekara Gubik Magdival kiegészülve kísérjék az ebédet.

A nagyszínpadon a szentegyházi táncosoknak a Suttyomba zenekar adta az ütemet, majd Balczó Balázs lépett a deszkákra. Balázs professzionális harmonikájára a szarvasiak adták össze a hiányzó összeget, amit a fiatal zenész azzal törleszt, hogy amikor tanulmányai és ideje engedi, a városi rendezvényeken fellép. Így történt ez szombaton is, amikor zenésztársaival szórakoztatta a nagyérdeműt.

A hétvége egyik nagy eseménye volt az, hogy a Vízi Színpadon dőlt el, hogy a Miss Alpok Adria Szépségverseny Békés megyei döntőjéről ki térhet haza koronával, ill. első, valamint második udvarhölgyként. A zsűri Sinkovicz Ágnest látta a legszebbnek. A részletekről külön cikkben fogunk beszámolni.

A nap sztárfellépője Varga Miklós volt. A nagyszínpad előtt hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy meghallgassák a az Időgéppel közös koncertjét, amin elhangzottak legismertebb számai. Őt a Körös Party Band követte a fesztiválsátorban, akik olyan hangulatot hagytak az őket követő diszkósnak, ami kitartott volna hajnalhasadtáig. Ennek ellenére – ha az éjjel nem is – de a Szarvasi Szilvanapok második napja hajnali fél háromkor azért véget ért. A közönség a Soho Party címben szereplő számát énekelte a fesztiválsátorban zárás előtt, de a kegyetlen zenei szolgáltató az önkormányzat engedélyére hivatkozva pontban fél háromkor hangulat ellenére berekesztette a partyt.

Jelen sorok írója is jelen volt eme fesztiválgyilkos rendelet kihirdetésénél, ami ha a másik oldalról nézzük, legalább megmentette a vasárnapot.

Vélemény, hozzászólás?

Szilvanapok: XIX-re lapot húztak a rendezők a nyitónapon

Wing Tsun már Szarvason is: Önvédelem magasfokon