in , ,

Nem egy ligában fociztak

Nyemcsok Mihály, háttal Tóbiás Sándor
Nyemcsok Mihály, háttal Tóbiás Sándor

A Csabacsűdi GyLSE – Mezőgyáni SK vasárnapi mérkőzése két leget is kiérdemelt. Valószínűleg megvan a szezon legunalmasabb olyan mérkőzése, amin 8 gól esett, egyben megvan a legsportszerűbb is.

A kiírás szerinti játékkezdéskor a házigazdák már egy góllal vezettek. Köszönhető volt ez annak, hogy két perccel hamarabb elindította a játékot Rakonczás Zsolt, ill. Nyemcsok Mihálynak, aki kihasználta az első adódó helyzetet. Ez meg is fogta a vendégeket. A 10. és a 14, percben Endrefalvi Erik, majd a 19-ben Viszkok Gábor talált a hálóba.

A húsz perc alatt kapott négy gól teljesen felőrölte a mezőgyáni akaratot. Ettől kezdve statisztaszerepben játszottak. Igyekeztek tisztességgel viselni azt, amit rájuk mér a Csabacsűd. Nem próbáltak fölöslegesen keménykedni, hiábavaló szabálytalanságokkal törni a játékot. A játékvezető ha akart sem tudott volna kiosztani egyetlen sárgát sem. Az első félidőben még kaptak hármat (Nyemcsok, Kasik Márk, Endrefalvi), így egy hetessel mehettek tíz percet pihenni. Azért csak ennyit, mert a csabacsűdi támadósor tagjai már olyan udvariasak voltak egymáshoz – ezzel a sikítófrászt hozva Sonkoly Lajos edzőre, – hogy a gólhelyzeteikről is lemondtak azért, hogy a csapattárs lőhessen a hálóba. Az ember már azt várta, hogy Hudák Roland kapussal is rúgatnak egy akciógólt. Az ilyen úri bohémságokon elment vagy négy száz százalékos helyzet.

A második félidőben kegyesebb volt a sors és a Csabacsűdi GyLSE a mezőgyániakhoz, de egy szögleten kívül mást nem értek el. Csak egyet kaptak, de az volt a mérkőzés legszebb gólja. A támadás a jobbszélen indult. Egy szép átlépős csel után a labda Viszkoknál kötött ki, aki beadta a tizenhatoson belülre, ahol menetrend szerint érkezett Endrefalvi, de a háta mögül felharsant Nyemcsok “jó” kiáltása. A fejeshez készülődő Endrefalvi utolsó pillanatban kivette a fejét a labda útjából, amire valóban érkezett a balszélső, és a levegőben úszva, hatalmas gólt fejelt, ezzel az 51. percben be is állította a 8-0-ás végeredményt.

A vendégek kiszedték a labdát a hálóból, és a 6-ossal játszó Szőke Zoltán így foglalta össze a társaknak, “szép támadást vezettek, szép gól volt”. Ekkor már inkább tanulmányútként, mint mérkőzésként tekintettek a vendégek csabacsűdi kiruccanásukra, pedig igazán megérdemeltek volna egy szépítő gólt, de ezen a mérkőzésen nem egy ligában focizott a két csapat.

Szépítésre talán akkor lett volna legnagyobb esélyük, amikor a második félidő elején beállt Farkas Andor a jobb szélen egy sarkazással átfűzte a labdát két csabacsűdi védőn is, és ezzel megnyílt előtte egy üres folyosó a kapu felé, de megérkezett a segítség a másik oldalról és tisztáztak a hazaiak.

A jelenleg 4. helyen álló csabacsűdiek legközelebb vasárnap lépnek pályára, amikor a tabellavezető Mezőberényi LE-t fogadják 15 órakor.

Csabacsűdi GyLSE – Mezőgyáni SK 8–0 (7–0)

Csabacsűdi GyLSE: Hudák Roland, András Attila Xavér, Bertók Gergő, Vaskor Csaba (52’ Hraskó Tibor), Nagy Zoltán (74’ Sándor János), Sovány Pál, Nyemcsok Mihály, Kasik Márk, Bobvos Richárd, Viszkok Gábor (Majoros Attila), Endrefalvi Erik
Kispad: Sonkoly Lajos játékos-edző. Cserék: Benka Viktor
Gólok: Nyemcsok Mihály (2’, 37’ és 51’), Endrefalvi Erik (10’, 14’ és 45’), Viszkok Gábor (19’), Kasik Márk (39’)

Vélemény, hozzászólás?

A madárgyűrűzés és a drónozás volt a sláger a kutatók éjszakáján

Pályázat a gyermekek környezettudatos nevelésének támogatására