in , ,

A Körösvölgyi Állatparkba vezetett az idén a túra a gyaloglók világnapján

Már tizenegyedik alkalommal szervezi meg az MTTSZ Szabadidős és Lövészklub és a NACSE gyaloglónapját, amit mindig az október 6-i gyaloglók világnapjához igazítanak.

Az idén a szervezők október 10-ét, vasárnapot választották a túrára, mert mint a lövészklub elnöke, Fazekas Erzsébet elárulta, ha netán esne, legyen alkalmuk egy későbbi, szárazabb időpontra halasztani a 8-10 kilométeres túrát.

– Most egy meglepetéssel készültünk a gyaloglóknak. Az önkormányzat üdülőjétől indultunk harmincketten, tizenkét gyerek, a többi felnőtt. Nem a szokásos útvonalon mentünk, ami az önkormányzati üdülőtől, a kis gáton, a nyúlgáton, a szivornya felé, majd az Arborétum úton halad és úgy vissza, hanem most az Erzsébet-liget felé indultunk, az Anna-ligetben bejöttünk a látogatóközpontba, hogy megnézzük az állatparkot. A gyalogtúrának most ez a végcélja. Mindenki a saját tempójában végig nézi az állatokat. Ez a gyerekeknek ez egy jó tanulási lehetőség is – mondta.

Minden iskolába el szokták küldeni a meghívójukat. 5-6 évvel ezelőtt jött is mindegyikből 20-30 fős csapat, de ez a mai világban a sok-sok rendezvény miatt megvalósíthatatlan, mondta sajnálkozva. A szervezést főleg a szlovák tanárainak segítségével végezték, de egyre jobban áttértek a digitális kor adta lehetőségekre, a közösségi csatornákra. A gyaloglónap tömegbázisát is általában a szlovákosok adják, a belépőket a nagycsaládosok egyesülete állta.

Az idén már nem szerveznek több gyalogtúrát, de egy kerékpáros túrát még fontolgatnak, árulta el Erzsike. Amikor a szervezésben úgy állnak, létrehoz egy eseményt a Facebookon és ott lehet tájékozódni a pontos részletekről.

Vélemény, hozzászólás?

Fábri János

Az ötödik vb győzelem után sem fordul meg a pihenés Fábri fejében

Egy osztályra fogyatkozott a szorgos hangyák létszáma