in , , ,

Ellenfél hiányában házi edzés lett a bajnoki fordulóból

Játékosgondokkal küzd a szarvasi felnőtt sakkcsapat, tudtuk meg a megyebajnokság mai mérkőzése előtt Balatoni Györgytől, a szarvasiak vezetőjétől. Már tavaly is csak fiatalokkal tudtak kiállni egy-egy mérkőzésre. Egyesültek a dévaványaiakkal, akik három-négy fővel segítik ki a csapatot. Az erősítés az első három táblát jelenti. Fekete Albert (1. tábla) FIDE mester, lánya, Fekete Ágnes (2. tábla) Kisújszálláson NBI-B-ben, ill. Szász János (3. tábla) Békésen is játszik az NB-II-ben. Sajnos a 2. és 3. táblás sakkozóinkat mattolta az influenza, így a hazaiak a következő felállásban várták a gyulaiakat: Fekete Albert (2239), Hajdu Sándor (2005) (a szentesi NB-II-es csapatnak is a tagja), Bárdos István (1965), Jansik András (2032), Szigeti Pál (2016), Balatoni György (1775), Hován József, Petrás Márta ifijátékos.

– Bízom benne, hogy az első három között sikerül végeznünk. Ha most Gyulát megverjük, akkor a második helyen várjuk a következő fordulót – mondta a mérkőzés előtt Balatoni György.

A szarvasi csapat a mérkőzés előtt a megyei bajnokságban 9 ponttal az utolsó helyen álltak, de míg a többiek három, addig ők csak két fordulót játszottak. Két csapat fél-fél ponttal előzte csak meg őket, de az orosháziak is csak másféllel. Egy esetleges Gyulát elleni győzelem esetén a második helyre jöttek volna fel a Békés megyei Sakkszövetség megyei első osztályú csapatbajnokságában.

Aztán olyan történt… amilyen már korábban is. Az ellenfél értesítés nélkül nem jött el. Ilyenkor a versenykiírás értelmében a szarvasi csapat az eddigi legmagasabb győzelmi arányával nyer, így a végeredmény: Szarvas–Dévaványa – Gyula 5 ½ – 0.

Az egyórás várakozás alatt a szarvasi és szeghalmi, ill. a csabacsűdi Hován József egymás elleni játékkal múlatták az időt. Jelen sorok íróját harminc évnyi kihagyás után az a megtiszteltetés érte, hogy az első táblán Balatoni György ellen vezethette a világos figurákat. A nagyon barátságos mérkőzést mintegy 20-25 percnyi játék után kettős gyaloghátrányban ugyan feladta, de nézzük a jó oldalát, legalább bekerülhetett a sporthírekbe.

Vélemény, hozzászólás?

A helyi értékteremtő közfoglalkoztatást díjazta a Belügyminisztérium

Kétórás gálával tisztelegtek a magyar kultúra előtt a Cervinus Teátrum művészei