in , , ,

A Munkáspárt is állít jelöltet a szarvasi időközi választásokon

Gál Ferenc, Thürmer Gyula, Dallas Péter
Gál Ferenc, Thürmer Gyula, Dallas Péter

Mindenkit megelőzve, Thürmer Gyula pártelnök jelenlétével pedig nyomatékot adva mutatta be a Munkáspárt a 2. számú egyéni választókerületben induló jelöltjét, Dallas Pétert.

– Valamivel több, mint egy év választ el bennünket a 2018-as országgyűlési választásoktól. Itt az ideje, hogy számot vessünk, hogy meddig jutottunk el, milyen feladatokat kell megoldani az idei esztendőben – mondta el bevezetőjében a pártelnök. Különösen fontos ez most, amikor Európa válságban van. Az EU láthatóan nem tudja megoldani a problémáit, csak a jéghegy csúcsa, amit a migránsprobléma kezelésével kapcsolatosan látunk. Az a szervezet, ami nem képes biztonságot adni a polgárainak, az nem életképes.

Rámutatott, az EU az évtizedek során a munkanélküliség kérdését sem tudta kezelni, a válság pedig tovább mélyül. Az európai vezető körök növelik a háborús feszültséget. Keleten, az orosz határ mentén egyre több amerikai katona jelenik meg, tengerészeti erők pedig Norvégiában és Svédországban is állomásoznak. Ebből kifolyólag felvetette egy közelgő háború eshetőségét is, aminek beláthatatlan következményei lennének Magyarországra nézve.

– Úgy gondoljuk, hogy a Fidesz-KDNP kormányzása sok jót hozott az országnak – fejtette ki az országos közéleti történésekkel kapcsolatos véleményét. Sikerült kivezeti az embereket abból az adósságcsapdából, amelybe az előző kormányzat idején kerültek, és sok minden épül ebben az országban. Ennek ellenére úgy véljük, hogy a magyar gazdaság sérülékeny, mert jelentős részben külföldi tőkére és az EU pénzére épül. Éppen ezért előfordulhat, hogy elmennek a külföldi tőkések, és akkor mi fog velünk történni? – tette fel a hipotetikus kérdést.

Mindemellett elégedetlen az egészségügy és az oktatásügy helyzetével, ahol nem sikerült előrelépni. Kedvezőbb a helyzet a munkanélküliség kérdésében. Mint megfogalmazta, a nagyvárosokban „aki akar dolgozni, az több-kevésbé dolgozhat”, és a kisebb településeken is javultak az elhelyezkedési statisztikák. A problémát az alacsony bérek és nyugdíjak jelentik, ez utóbbi pedig különösen azokra nézve aggasztó, akik hamarosan elérik a nyugdíjkorhatárt, és korábban nem jelentették be őket.

Hangsúlyozta, ebben a helyzetben szükség van a Magyar Munkáspártra. Ők ma is a dolgozó embereket képviselik, és hisznek abban, hogy ezt a társadalmi réteget anyagilag is jobban meg kellene becsülni, a gazdagokat pedig jelenősen adóztatni.

Politikai szerepvállalásuk esetén szeretnék a mindennapi biztonságot megteremteni, mind a közbiztonság, mind pedig az anyagi biztonság vonatkozásában. Ennek egyik első állomásaként dupláját fordítanák az oktatás-és az egészségügyre, és megállítanák az állami szférából a magánszférába történő vándorlást.

Állásfoglalásait, írásait Thürmer Gyula kötetbe gyűjtötte, amely a napokban látott napvilágot, Bal szemmel címmel.

Terveik között szerepel, hogy 2018-ban minden választókerületben indítanak jelöltet, ami igaz Békés megyére is. Tavaly mintegy száz időközi választáson szerepeltek, amelyeken alternatívákat kívántak nyújtani a parlamenti pártokkal szemben. Ezek közül mindössze egy alkalommal sikerült nyerniük, de Baranya megyében pl. 11%-ot értek el. Thürmer Gyula 3%-ot ért el a salgótarjáni időközi polgármesteri választáson.

Zárszóként röviden bemutatta a szarvasi jelöltet, Dallas Pétert is, aki félig magyar, félig görög származású. A csorvási vállalkozó három gyermek édesapja, és most ismerkedik a szarvasi közélettel. Ő maga meglehetősen szűkszavúan csak annyit mondott, szeretnék elérni, hogy a Munkáspártot minél többen megismerjék, és Szarvason is számításba vegyék. Egyelőre ismerkednek a város közéletével, és tapasztalatokat gyűjtenek, hogy még a március 26-ra kiírt választások előtt kialakíthassák elképzeléseiket.

Vélemény, hozzászólás?

Volt egyszer egy papírcsákó

Századszor szólal meg Derzsi Györggyel a Szerelmem, Sárdy