in , ,

Erdeigombás rizottó pulykamellel

A rizottó régi, jól bevált kedvencünk, ezúttal pulykamellel, és erdei gombákkal turbóztuk fel, és most sem okozott csalódást!

Erdeigombás rizottó pulykamellel 4 főre:
25 dkg pulykamellfilé
2 gerezd fokhagyma
8 dkg vaj
+1 tk vaj
ízlés szerint fehérbors
25 dkg rizottó rizs (arborio vagy más kerekszemű rizs
1 l húsleves vagy alaplé (kockából is lehet)
1 db salotta hagyma
1 dl száraz fehérbor
fél fej zeller
8 dkg parmezán
20 dkg laska gomba
20 dkg trombita gomba
2-3 ág rozmaring
ízlés szerint só
olívaolaj

1 ek. vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, felkockázott zellert, nagy lángon hozzáadjuk a rizst, és a fehérbort. Felöntjük egy merőkanál húslevessel, a főzőlapot alacsonyra vesszük és gyakori kavargatás (lyukacsos fakanállal!) mellett főzzük a rizst. Folyamatosan kavargatjuk és hozzáadjuk a levest apránként. A rizsnek al dentének kell maradnia, ezt rizstől függően kb. 20 perc alatt érjük el. Közben egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, és megpirítjuk a húst és a gombákat. Sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük.
A rizst a végén még ugyancsak sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat, parmezánt. Ha nem elég krémes, tehetünk hozzá még kevés húslevest vagy forró vizet.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

Fotó: Pulykahúsleves gazdagon (Gallicoop Instagram)

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gallicoop (@gallicoopzrt) által megosztott bejegyzés

What do you think?

Nagy Zoltán, a Liget Wellness és Konferencia Hotel étteremvezetője (Fotó: Babák Zoltán)

Tanulni, tanulni, tanulni… és kóstolni kell, hogy megértsük a bort

Lázár Mihályt interjúvolja Bakulya Anna (Körös TV) (Fotó: Babák Zoltán)0

Valami készül adventre