in , ,

Rizsgombócok házi majonézzel

Rizsgombócok házi majonézzel (Fotó: Gallicoop Instagram)
Rizsgombócok házi majonézzel (Fotó: Gallicoop Instagram)

Hallottál már az olaszok kívül ropogós, belül krémes rizsgolyójáról, az aranciniről? Mi pulykasonkával készítettük, és nagyon elégedettek vagyunk az végeredménnyel! Próbáld ki te is a receptünket 👌

Rizsgombócok házi majonézzel.

Rizsgombócok:
1 csésze rizs
15 dkg pulykamell sonka vagy hideg sült
2 tojás
5 dkg mirelit kukorica
5 dkg mirelit borsó
5 dkg reszelt sajt
zsemlemorzsa

Majonéz:
1 tojássárgája
1 púpozott kávéskanál porcukor
1 kávékanál mustár
1 dl olaj
1 evőkanál citromlé
só, bors

A rizst sós vízben megfőzzük. A megfőtt rizshez hozzákeverjük a tojásokat az előfőzött zöldségeket és az apróra kockázott sonkát. Rászórjuk a reszelt sajtot, és egyenletesen elkeverjük a masszában. Kanállal adagoljuk a zsemlemorzsát a hozzávalókhoz, amíg fasírt jellegű masszát nem kapunk. A masszából gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük őket.

Egy keverőtálba tesszük a tojássárgáját, a mustárt, a porcukrot, és enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy habverő segítségével, az összetevőkből homogén masszát keverünk. Ezután, folyamatos keverés közben cseppenként adagoljuk az olajat a masszához. Nem kell megijedni, az olaj először nehezen keveredik a tojássárgájával, de kis idő után elkezd szép krémes formát ölteni a készülő majonéz. Ekkor belekeverjük a citrom levét is, megkóstoljuk, és ha kell, utánízesítjük.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

Fotó: Gallicoop Instagram

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gallicoop (@gallicoopzrt) által megosztott bejegyzés

Muzsek András, a Gallicoop vezérigazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Gallicoop: 15 százalékkal visszafogják a termelést, leépítést nem terveznek

Urbán Ildikó és az Angyali bejgli (Fotó: Babák Zoltán)

Zölddiós Angyali bejglijével elhozta az első díjat