in , ,

Bodonyi Dóra három arannyal az Eb legeredményesebb magyar versenyzője

Az aranyérmes női négyes Bodonyi Dórával
Az aranyérmes női négyes Bodonyi Dórával (Fotó: Kajakkenusport.hu)

Három, a szarvasi-békésszentandrási holtágon sportpályafutását kezdő kajakos indult a hétvégén rendezett poznani Európa-bajnokságon: Bodonyi Dóra, Dombvári Bence és Kuli István. Ha az édesanyja révén szarvasi származásúnak tekinthető Béke Kornélt is ide számítjuk, akkor négy versenyző révén voltunk érdekeltek.

A szegedi válogatón talán másodszor összeült Noé Bálint, Kulifai Tamás, Gál Péter, Dombvári Bence négyes K4 1000 méteren Eb-ezüstöt szerzett. Az ebben a hajóosztályban versenyzők azt mondják, hogy a négyes nem egy “üljünk össze erre a versenyre műfaj”, idő kell az összeéréséhez. Ehhez képest jó előjel és nagyon jó eredmény, hogy Bencéék ezüstöt tudtak elhozni egy ilyen rangos viadalról.

A részleges mellizomszakadásából éppen felépült Kuli István, mögötte Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor hármassal K4 500-on az elődöntőig jutott. Pisti kihagyta a válogatót, helyén más evezett. Na, majd legközelebb! Van ott tartalék!

A hétvége magyar szempontból Bodonyi Dóráról szólt, aki három számban indult, három arannyal térhet haza.

Kozák Danutával K2 500-on voltak verhetetlenek. Erről itt írtunk.

Így ír a mai két versenyről a kajakkenusport.hu:

Női K-4 500 méteren ismét verhetetlen volt a magyar négyes. A Lucz Dóra, Kárász Anna, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra összeállítású csapathajó, a két évvel ezelőtti Eb-hez hasonlóan, ezúttal is a fehérorosz lányokkal meccselt az aranyért. A mieink hatalmas hajrával, csak az utolsó 10 méteren csúsztak be Khudzenkáék elé.

“Ilyenkor jó, hogy erős a hazai mezőny női kajakban, mert egy friss, itt helyben összerakott négyes is tud nyerni” – mondta Csipes Tamara.

“Izgultam, mert három olyan lány ült mögöttem, akik tényleg nagyon jók – tette hozzá a hajó vezérevezőse, Lucz Dóra. – Ezért volt nagy a felelősségem, hogy ne adjak túl nagy csapást, vagy túl kicsit. De nyugodtan adhattam olyan csapást, amilyet tudtam, mert jött a hajó végig alám.”

A hölgyek 5000 méteres egyes futamában Bodonyi Dóra végig a vezető bollyal haladt, többször elől is ment, de így is jól osztotta be az erejét, és simán nyert az orosz és a német versenyző előtt, vagyis három számból hármat nyert meg az Európa-bajnokságon, és ő lett a hétvége legeredményesebb sportolója.

Virág Imre és Kánó Bence

Nem tudott győzelemmel zárni a Hunyadi

Kupecz Tamás az ászokolóban a Monarchistát kóstoltaja

Nyitott a főzde szombaton: Sorban álltak a sörbarátok