in ,

Nyitott a főzde szombaton: Sorban álltak a sörbarátok

Kupecz Tamás az ászokolóban a Monarchistát kóstoltaja (Fotó: Babák Zoltán)

A nyitott főzdék napja egy országos hatókörű kezdeményezés a BeerSelection és a BeerPorn sörmagazin szervezésében. A nyitott kapuk mellett zajló főzdetúrák célja, hogy sörkedvelők ott kóstolhassák meg a magyar söröket, ahol azok készülnek.

Október elején volt az első – kísérleti – nyílt nap; most úgy néz ki, hogy ettől kezdve rendszeressé válik az évi két ilyen esemény. Békés megyéből három főzde, két gyulai, és a békésszentandrási Szent András Sörfőzde csatlakozott a hozzá.

Az üzemben nem tudták, mire számítsanak ezen a napos nyári szombaton. Mindenki megtette a tétjét a látogatók számára vonatkozóan. Győztek az optimisták,

a vendégek a legmerészebb várakozás felett érkeztek,

árulta el Bukovinszky Béla, a Szent András Sörfőzde vezetője, egyben a legmagasabb tét tevője a szombati nap zárása után.

“Nagyon sok az itt nyaraló a vendégek között, de van olyan társaság is, akik kifejezetten ennek a kedvéért jöttek le Budapestről, Kecskemétről, Jászdózsáról”, mondta a főzde vezetője.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartja a Nyitott Főzdék Napját, ahol amellett, hogy megismertetik az alapanyagokat, a gyártás folyamatát, a vendégek kóstolhatnak is.

“Itt nem sörpremierről van szó. Mi itt egy élményt adunk azzal, hogy abból a tartályból tudják megkóstolni az éppen adott érésben levő sört, amiben készült”, fogalmazott Bukovinszky Béla.

Ezen a szombati napon A Szent András Sörfőzde sok emblematikus söre közül kettőt, a meggyest és a Monarchistát kóstolhatták meg azok, akik éltek a lehetőséggel, és beléptek a nyitott főzde ajtaján.

Folytatás ősszel.

What do you think?

Az aranyérmes női négyes Bodonyi Dórával

Bodonyi Dóra három arannyal az Eb legeredményesebb magyar versenyzője

Cukkinis pulykanyárs gorgonzolás édesburgonyával

Cukkinis pulykanyárs gorgonzolás édesburgonyával