in ,

Nyitott a főzde szombaton: Sorban álltak a sörbarátok

Kupecz Tamás az ászokolóban a Monarchistát kóstoltaja (Fotó: Babák Zoltán)

A nyitott főzdék napja egy országos hatókörű kezdeményezés a BeerSelection és a BeerPorn sörmagazin szervezésében. A nyitott kapuk mellett zajló főzdetúrák célja, hogy sörkedvelők ott kóstolhassák meg a magyar söröket, ahol azok készülnek.

Október elején volt az első – kísérleti – nyílt nap; most úgy néz ki, hogy ettől kezdve rendszeressé válik az évi két ilyen esemény. Békés megyéből három főzde, két gyulai, és a békésszentandrási Szent András Sörfőzde csatlakozott a hozzá.

Az üzemben nem tudták, mire számítsanak ezen a napos nyári szombaton. Mindenki megtette a tétjét a látogatók számára vonatkozóan. Győztek az optimisták,

a vendégek a legmerészebb várakozás felett érkeztek,

árulta el Bukovinszky Béla, a Szent András Sörfőzde vezetője, egyben a legmagasabb tét tevője a szombati nap zárása után.

“Nagyon sok az itt nyaraló a vendégek között, de van olyan társaság is, akik kifejezetten ennek a kedvéért jöttek le Budapestről, Kecskemétről, Jászdózsáról”, mondta a főzde vezetője.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartja a Nyitott Főzdék Napját, ahol amellett, hogy megismertetik az alapanyagokat, a gyártás folyamatát, a vendégek kóstolhatnak is.

“Itt nem sörpremierről van szó. Mi itt egy élményt adunk azzal, hogy abból a tartályból tudják megkóstolni az éppen adott érésben levő sört, amiben készült”, fogalmazott Bukovinszky Béla.

Ezen a szombati napon A Szent András Sörfőzde sok emblematikus söre közül kettőt, a meggyest és a Monarchistát kóstolhatták meg azok, akik éltek a lehetőséggel, és beléptek a nyitott főzde ajtaján.

Folytatás ősszel.

Az aranyérmes női négyes Bodonyi Dórával

Bodonyi Dóra három arannyal az Eb legeredményesebb magyar versenyzője

Cukkinis pulykanyárs gorgonzolás édesburgonyával

Cukkinis pulykanyárs gorgonzolás édesburgonyával