in ,

Túl az első két mérkőzésen a Hunyadi U15-ös lányai

A mérkőzés hazai góljának szerzője, Kis Mira Blanka
A mérkőzés hazai góljának szerzője, Kis Mira Blanka (Fotó: Babák Zoltán)

Korábban hírt adtunk a békésszentandrási Hunyadi U15-ös lánycsapatának edzéséről. Azóta a lányok lejátszották első két mérkőzésüket a Bács-Kiskun megyei bajnokságban. Az elsőn, a Bugac KSE ellen vívott csatájukon kint jártunk.

A hazaiaknak nincs túl sok előtörténetük. Annak ellenére hogy hamar kiderült, az ellenfél lényegesen nagyobb tűzerőt képvisel, a hunyadis lányok nem voltak megilletődve. Labdát szereztek, egyéni, olykor többpasszos támadást vezettek.

A 3. percben Bónus Fanni góljával vezetést szereztek a bugaciak. A szentandrásiak úgy folytatták a focit, mintha mi sem történt volna. A 8. percben Kis Mira Blanka egyéni akciójából kiegyenlített a Hunyadi, és a vendégek nyomásával dacolva ezt az eredmény tartani tudta a 36. percig.

A félidő 1–2-vel zárult. A második játékrészben a bugaciak nem hagytak kétséget afelől, hogy ők ennek a 80 percnek az esélyesei, lőttek további négy gólt, ezzel 1-6-tal zárult debütálásuk.

Volt olyan pillanat, amikor a vendégek edzője figyelmeztette a lányait, hogy ez a mérkőzés nem az ő, hanem a szentandrásiak első mérkőzése. “A bugaci lányok tavaly óta játszanak együtt a női bajnokságban, ami nagy előnyt jelentett számukra. A csapat gerincét 14 éves lányok alkotják, míg nálunk az átlag életkor 12-13 éves lány”, tudta meg a vendégek edzőjétől Farkas Péter, aki így értékelte a mérkőzést: “Nagyon jó iramban kezdtünk, helyzeteket dolgoztunk ki, gólt lőttünk, az elképzeléseink szerint, szépen alakult a játékunk. Sajnos a második félidőre elfáradtunk, de összességében nagyon elégedettek vagyunk Boros Szabolcs edző kollégámmal. Várjuk a további mérkőzéseket!.

Nem kellett sokáig várakozniuk, másnap a Kerekegyházi SE-t fogadták a Hunyadi lányai. Ez a mérkőzés 1–5-tel végződött. A szentandrási szépítőt 0–4-es állásnál a Kiss Mercédesz Melánia lőtte.

Békésszentandrási HMSE U15ös kerete: Bálint Enéh Jázmin, Nagy Léna Lea, Kis Mira Blanka, Liszkai Laura, Nagy Lotti Lili, Benyó Viktória, Kiss Mercédesz Melánia, Hajduch Noémi Dorina, Szító Stefánia, Friedmanszki Fanni, Kovács Réka, Farkas-Sinka Margaréta, Lukács Natasa Alexandra

Lovász György, Ruzsinszki György, Hárspataki Gábor és Hegedűs Éva a délután háziasszonya

Az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor tartott bemutatóedzést a Szarvasi Vízi Színházban

Kovács György (Okányi KSK, zöld) és Simon Róbert (Szarvasi FC, fekete) küzdelme

Pocsék első félidő után feltámadás