in

Az Aranykornak tartott úti beszámolót Molnár Ábel

Molnár Ábel az Aranykor Nyugdíjas Egyesületnek tartott élménybeszámolót a Cervinus Teátrum Pinceklubjában (Fotó: Babák Zoltán)

Zsúfolásig megtelt érdeklődővel a Cervinus Teátrum Pinceklubja szerdán, amikor a szarvasi hegymászó, Molnár Ábel tartott képes úti beszámolót az Aranykor Nyugdíjas Egyesület tagjai számára.

Ábel kérdésünkre elmondta, hogy még tavaly kereste meg az egyesület vezetése azzal, hogy tartana-e nekik egy élménybeszámoló előadást az eddigi kalandok valamelyikéről, és ő örömmel vállalta a felkérést.

Beszélgetőpartnere, Kituljak Eszter már a kezdetek óta figyelemmel kíséri volt diákja hegymászó-pályafutását, a chilei expedícióról történő hazaérkezéskor férjével, Kituljak Lászlóval, az egyesület elnökével kimentek a kalandor elé a vasútállomásra.

A rövid bemutatkozás után lekapcsolódtak a fények, hogy a fiatal hegymászó kronológiai sorrendben mesélhessen útjairól a legelső erdélyi túráktól kezdve a gimnazista években megmászott alpesi csúcsokon át a “Hét vulkán” (V7S) hegymászókihívásig.

“Minden eddigi tűzhányóra jutott egy kis idő, de a fő téma a legutóbbi kaland, a pápua új-guineai Mount Giluwe 4367 méteres csúcsának megmászása volt.”

Ábel felelevenítette gimnáziumi éveit, ahol “Eszter néni” tanította neki a matematikát és a földrajzot: “Az előbbi nem tartozott a kedvenc tantárgyaim közé, de az utóbbi egyértelműen az volt. Az eddig megmászott vulkánok között nem egy olyat találunk, amikről az iskolapadban ülve tőle hallottam először.”

Hálája jeléül Ábel a déli féltekén megmászott hegyek mindegyikéről hozott neki néhány követ, amikről Kituljak Eszter elmondta, hogy azok rendszerezésre kerülnek, majd ezt követően bekerülnek a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium kőzetgyűjteményébe.

Országos bajnoki címet védett Darvas Krisztián

Országos bajnoki címet védett Darvas Krisztián, ezüst és bronz Lengyelországból

Vajdások a Honvédelmi Sportszövetség versenyein